Kezdőlap Baranya Kadétokkal já...

Kadétokkal járják a szőlőhegyet a siklósi polgárőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Siklósi Polgárőr Egyesületre mozgalmas téli időszak vár. Az őszi munkák befejezésével fokozott figyelmet fordítanak a város külterületére, illetve a szőlőhegyre.

A polgárőrök aktívan jelen vannak Siklós város életében, rendezvényein, többek között az adventi programokon biztosítanak folyamatosan szolgálatot. Ezen kívül oktatnak is, hiszen a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium kadétprogramján belül mindegyik diák ifjú polgárőr lett, így velük együtt közös bűnmegelőzési járőrszolgálatot tudnak vállalni. Száz ifjú polgárőr van jelenleg, az iskolán kívül pedig tíz aktív taggal rendelkezik az egyesület, akikkel rendszeresen járnak szolgálatra. Autós- vagy gyalogos járőrszolgálatra általában egy felnőtt és egy diák megy és a fiatalokat a téli szünetbe még aktívabban be tudják őket vonni a különféle feladatokba.

Őket a pincék környékére osztják be, mert a szőlőhegyre nem nagyon járnak fel mostanában a gazdák, ezért itt fokozottabban figyelnek a polgárőrök.

– Úgy gondolom, hogy a jelenlétünknek visszatartó ereje van! A diákokkal több párost is tudunk alkotni, gyalogosan, vagy ha olyan az idő, akkor gépjárművel. Teljesen önkéntes alapon megy ez a tevékenység. Jó lehetőség a csapatépítésre, jó a közösség, szeretnek velünk lenni, beszélgetni, sokat tanulnak tőlünk. Azt vettem észre, hogy azok a diákok aktívabbak, akik rendvédelmi pályán szeretnének továbbtanulni és a rendőrséghez vagy katonasághoz jelentkeznének – mondta Kirchner Tibor, a Siklósi Polgárőr Egyesület alelnöke, aki idén elnyerte az „Év polgárőre” kitüntetést is.

Mivel a polgárőrség és a rendőrség között megállapodás van, így a diákok nagyobb betekintést nyernek mindkét szervezet munkájába.