Kezdőlap Baranya A legcsúnyább...

A legcsúnyább karácsonyi pulcsi is lehet menő

Fuss Csúnya Karácsonyi Pulcsiban jótékonysági futás, 2022 Fotó: Czukor Borsó
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Negyedik alkalommal rendezi meg Fuss Csúnya Karácsonyi Pulcsiban elnevezésű jótékonysági eseményét a máriagyűdi Czukor Borsó. A bevételt a környék állatmenhelyeinek támogatására fordítja.

Idén is szaladhatunk egy kört a máriagyűdi dombokon december 9-én, szombaton, a siklósi településrészen található Czukor Borsó adománygyűjtő délutánján.

Az eseményre 2000forint  a nevezési díj, amely teljes egészében a térségben működő Tenkesalja Állatvédő -, a Kis Mancsok Nagy Szívek Állatvédő -, valamint a Harkányi Állat és Természetbarátok Egyesülete Közhasznú szervezeteihez kerül.

B. András Márta, a kézműves cukrászda vezetője a Téma Baranya megkeresésére elmondta, hogy kezdeményezése személyes indíttatású. „Az első adománygyűjtő akció utáni évben örökbe fogadtam Habcsókot. Számos menhely oldalára regisztráltam mire rátaláltam, közben pedig személyesen is megtapasztalhattam milyen mostoha sorsú állatok kerülnek az egyes szervezetekhez és milyen sokat tesznek értük az ott dolgozók, hogy gazdákra leljenek.” Tapasztalatai hatására fordította a jótékonysági futást a sorsára hagyott állatok megsegítésére, idén már harmadik alkalommal.

A gyülekező-regisztráció 14:30-kor kezdődik a Czukor Borsóban, a rajt 15:00-kor indul. A Máriagyűdi Bazilika és a cukrászda közötti jelképes, nagyságrendileg 700 méteres útvonal sétálva is teljesíthető. A futás után minden résztvevőt vendégül látnak forralt borral és meleg teával. Az esemény természetesen állatbarát, így bárki elhozhatja kis kedvencét, hogy vele együtt teljesítse a kihívást.

A táv teljesítésével kapcsolatban B. András Márta azt is kiemelte, hogy a futás csak „mellékszereplő”, az esemény bárki számára nyitott, így sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki egy nemes cél érdekében szeretne eltölteni egy kellemes délutánt. A labrador-puli-shih tzu keverékű Habcsók idén is aktív szerepet vállal, hiszen pórázára felkötött szalaggal a mozgásukban korlátozott nevezőket képviseli.

Címlapkép: Fuss Csúnya Karácsonyi Pulcsiban jótékonysági futás, Siklósi Vár, 2022 (Fotó: Czukor Borsó)