Kezdőlap Siklós és Harkány Készüljön fel...

Készüljön fel a télre a Harkányi Gyógyfürdő varázslatos Szaunavilágában!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bátran dacolhat a hideggel és a borongós időjárással, ha a Harkányi Gyógyfürdő legújabb részlegében, a Szaunavilágban készül fel idén a téli hónapokra. A nemzetközi hírű fürdőben ezentúl jakuzzi, tepidárium, gőzkabin, finn szaunák, infraszauna, csobbanó medence és Kneipp-medencék is szolgálják a vendégek egészséges kikapcsolódását egész évben.

„Gőzben az egészség!” – lehetne a mottója a Harkányi Gyógyfürdő új részlegének, amelyet nemrég vehettek birtokba a szaunázás szerelmesei. Hazánkban is egyre többen hódolnak a kikapcsolódás és a feltöltődés ezen formájának, így nem véletlen, hogy a világhírű gyógyvizéről ismert fürdő is új szaunákkal bővítette ki spa-szolgáltatásait.

Érdemes megfogadni Patocskai Gabriella, a Harkányi Gyógyfürdő szaunamestere tanácsait az új részleg felfedezéséhez.

Az új Szaunavilágban egy kisebb és egy nagyobb finn szauna található, ez utóbbiban tartjuk négy szaunamesterünk segítségével – a legújabb trendeket követve –, a természetes illatokkal és testkezelésekkel kombinált szaunaprogramokat, amelyek különleges szaunázási élményt nyújtanak. Emellett hamarosan rendszeresítjük a gőzkabinban tartandó peelinges-bőrápoló programokat is.

Forrás: Harkányi Gyógyfürdő Zrt.

Azoknak, akik nem bírják, vagy nem szeretik a szaunát vagy a gőzfürdőt, az infrakabint, illetve a tepidáriumot ajánljuk. A tepidáriumban a csempével burkolt falakat, padlót, kőpadokat fűtjük fel, így a levegő körülbelül 37-39 Celsius-fokos lesz, és nem terheli meg a szervezetet a fokozott izzadás, ráadásul kellemes stresszoldó, nyugtató hatása is van.

Egyre népszerűbb a Kneipp-taposó is, ami egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent. A hideg medencében 12-18 fok közötti víz van, az alján pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak. A kövek lágyan masszírozzák a talpat és javítják a vérkeringést. A hideg vizes medencéből a meleg vizes medencébe kell átlépni, hogy a lábunk felmelegedjen. A Kneipp-taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat.

Fotó: Harkányi Gyógyfürdő Zrt.

Természetesen a szaunakultúra terén is igyekszünk a nemzetközi trendeket követni, miszerint az egészséges szaunázást tartjuk szem előtt. Ezért, bár a harkányi Szaunavilágban is van lehetőség az előre meghatározott napokon fürdőruhában szaunázni, de alapvetően fürdőruhamentes övezetként üzemel.

A szaunázás az erőteljes méregtelenítésen kívül igen jó hatással van a keringésre, az immunrendszer erősítésére, a reumás panaszokra, az anyagcsere fokozására és nem utolsó sorban stresszoldásra. Nagyon jó kiegészítője egy masszázsnak is, mivel ellazítja az izmokat.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy betegen semmiképpen ne menjünk szaunázni, illetve néhány betegség, például keringési problémák, gyulladásos megbetegedés, nyílt sebek, stb. esetén is le kell mondanunk a szaunázás örömeiről.

További információk: www.harkanyfurdo.hu

(X) Harkányi Gyógyfürdő Zrt.