A munkába járást is megkönnyíti a kerékpárút

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei év őszére kerékpárút fogja összekötni Szentlőrincet és Tarcsapusztát. A projekt egyik elsődleges célja a munkaerő-mobilitás növelése.

Az épülő kerékpárúttal több százan biztonságos körülmények között járhatnak be Szentlőrincre dolgozni, boltba, orvoshoz, iskolába, szakközépiskolába vagy ügyintézni. Az útvonal mentén három vállalkozás, bolt és agrártelep is található. A beruházás területén száz méteren belül több közszolgáltatás is elérhető majd, így közösségi ház, buszmegálló, futballpálya, a szakközépiskola tehenészeti telepe és a tankertészet.

A tervezett kerékpárút a 2015-ben elkészült kerékpárút-hálózat folytatása, amely a Szentlőrincet Tarcsapusztával összekötő 5817-es számú országos közút déli oldalán épülne meg.

A tervek szerint a kerékpárút a meglévő kerékpárút végéhez csatlakozik és keresztezni fogja a Pécs–Szentlőrinc vasutat. A munkák várhatóan az ősszel fejeződnek be.

TeBa – Fotó: Pixabay