Kezdőlap Sport Vincze Ferenc...

Vincze Ferencék sikerével zárult a mecseki száguldás

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az összetettben is az élen álló Vincze Ferenc, Percze Nándor páros nyerte a szombaton véget ért 56. Mecsek-ralit, a HUMDA országos ralibajnokság idei harmadik futamát Pécsen és környékén.

A 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze és navigátora 15.6 másodperccel előzte meg a másodikként záró Turán Frigyes, Farnadi Ágnes duót, s 31.3-mal a harmadikként végző Klausz Kristóf, Papp Tamás kettőst.

A pénteken kezdődött viadalon a világbajnoki autóval, a Citroen C3 WRC-vel induló Bútor Róbert, Tagai Róbert páros volt a leggyorsabb, de ők a verseny végén leadták a menetlevelüket, így eredményüket nem értékelték.

Az 56. Mecsek-rali eredetileg 12 gyorsasági szakaszból állt volna, de a pénteki első három szakasz után félbeszakították a viadalt, az időjárási körülmények ugyanis nem tették lehetővé, hogy a nézők és a versenyzők biztonságát szem előtt tartva meg tudják rendezni az este folyamán a további három gyorsaságit.

Szombaton az előzetesen is eltervezett hat gyorsaságira került sor, a Skoda Fabia R5-tel versenyző Vinczéék pedig összességében végig vezetve diadalmaskodtak a végül kilenc szakaszból és 125,8 kilométernyi versenytávból álló futamon. A Volkswagen Polo GTI R5-tel induló Turán, Farnadi kettős hátránya a szombati második versenynap elején még alig volt több öt másodpercnél, de a Shell Helix Ultra csapatának duója a folytatásban nem tudott igazán közel kerülni az élen száguldó pároshoz, s meg kellett elégednie a második hellyel. A Skoda Fabia Rally2-t kormányzó Klausz tisztes távolságból követte az első két helyért küzdő kettőst, de a mögötte állók miatt nem kellett izgulnia, dobogós helyezése nem forgott veszélyben, a szezonnyitó székesfehérvári futamon diadalmaskodó, ezúttal negyedik Ranga Péter ugyanis végül 55.2 másodperccel maradt el tőle.

A Mecsek-rali a veterán versenyautókat felvonultató Historic kategória Európa-bajnoki futama is volt, ezt az ifjabb Érdi Tibor, Kerék István kettős nyerte a Ford Sierra Cosworth-tal.

Végeredmény, Mecsek-rali (9 gyorsasági szakasz, 125,8 km, a dobogósok):

Vincze Ferenc, Percze Nándor (Skoda Fabia R5) 1:03:21.9 óra

Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Volkswagen Polo GTI R5) 15.6 másodperc hátrány

Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2) 31.3 mp h.