Kezdőlap Sport Pécsen sem hi...

Pécsen sem hibázott a bajnoki címvédő Falco

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyakorlatilag telt ház előtt lépett pályára Pécsen a bajnoki címvédő a férfi kosárlabda élvonal év végi fordulójában mérkőzésén. Sajnos elég hamar kiderült, hogy a válogatottakkal teletűzdelt éllovas nem ad esélyt a házigazdának, a csereként bizalmat kapó Lukácsi Gábor viszont bizonyította, hogy a jó szakmai munkának köszönhetően egy tehetség 16 évesen is meg tudja csillogtatni tudását az NB I. A csoportjában!

Az alapszakasz második félideje kezdődött el a két ünnep között az élvonalban, és az újonc pécsiek az előkelő hetedik helyről vágtak neki a folytatásnak. A válogatott magyar játékosokat (Pongó Marcell, Perl Zoltán, Keller Ákos, Benke Szilárd) és kiváló légiósokat foglalkoztató szombathelyiek a Mecsekalján is igazolták félelmetes tudásukat és nem adtak esélyt ellenfelüknek. A Falco nagyon hamar jelentős előnyre tett szert, és érezni lehetett, hogy a hazaiak ezen a meccsen nem tudnak majd olyan feltámadást produkálni, mint például legutóbb a Szolnok ellen. A 15. percben Goran Tadic vezetőedző pályára küldte az Akadémia növendékét, a mindössze 16 éves, korosztályos válogatott Lukácsi Gábort, akinek a megmozdulásait, bátor játékát örömmel nézte a közönség. A fiatal reménység rögtön bevágott egy duplát, nem sokkal később simán beleállt egy triplába, mert megvolt a dobóhelyzet, majd leszedett egy lepattanót. A nagyszünet után ismét csereként jutott szóhoz, s végül ilyen fiatalon összesen 17 percet játszott a Falco ellen! Meghálálta a bizalmat, élt a lehetőséggel: dobálta a pontokat, 11-ig jutott, amivel a csapat második legeredményesebb játékosa lett. A vendégek végül 96:66 arányban bizonyultak jobbnak.

Gratulálok a Falcónak, ezen a meccsen is bizonyította, hogy gyakorlatilag kilóg ebből a ligából, megmutatta, milyen minőséget képvisel. Ez az egyetlen csapat, amellyel szemben nem tudtunk eredményesen játszani. Nagyon köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek erre a mérkőzésre, remélem, a következő bajnokinkon is itt lesznek, amely rettentő fontos lesz, hiszen a Kaposvár érkezik hozzánk. Annak pedig nagyon örülök, hogy egy olyan saját nevelésű fiatal játékos, mint Lukácsi Gábor, mindössze tizenhat évesen élni tudott a lehetőséggel! Keményen dolgozik, bátor, ezen a napon is bizonyította a tehetségét. Természetesen hosszú út áll még előtte ahhoz, hogy profi játékos váljon belőle, és eljusson a felnőtt válogatottig, de a legjobb helyen van ahhoz, hogy fejlődjön, és kihozza magából a maximumot” – mondta a mérkőzés után Goran Tadic vezetőedző.

Gratulálok a Falco csapatának, jól és keményen játszottak a szombathelyiek. Sajnos a védekezésünk puha volt, főleg a mérkőzés első felében. Nagyon köszönöm a játéklehetőséget, amit kaptam ezen a meccsen egy ilyen ellenféllel szemben!” – tette hozzá Lukácsi Gábor.

Férfi kosárlabda NB I., A-csoport, 14. forduló

NKA Universitas Pécs–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 66-96 (13-31, 18-23, 14-18, 21-24)

Pécs, NKA Aréna, 1300 néző. Vezette: Benczur, Győrfy, Farkas G.

NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 7, Luzsajics 4, Durmo 16, Manjgafic 7/3, Herger 4. Csere: Hockerup-Fischer 2, Nikolic 6, Kovács P. 2, Scherer 5/3, Lukácsi 11/3, Benke K. 2, Lados. Vezetőedző: Goran Tadic.

Fotó: nkapecs.hu