Kezdőlap Sport Luzsajics hel...

Luzsajics helyett Walker a pécsi kosárlabdacsapatban – a győzelem a cél Pakson

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Milan Luzsajiccsal közös megegyezéssel szerződést bontott az NKA Universitas Pécs NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata. Meg is érkezett az új ember: Jordan Anthony Michael Walker személyében a rangos délszláv sorozatból, az ABA-ligából érkező amerikai légióst igazolt az egyesület. A fiúk szombaton 18 órakor Pakson lépnek pályára fontos bajnoki találkozón.

Nem ment el szó nélkül az utóbbi hetek eredményei mellett a pécsi felnőtt férfi kosárlabdacsapat vezetősége, ugyanis a fő cél továbbra is egyértelmű: az újonc maradjon bent az élvonalban. A klub most közös megegyezéssel szerződést bontott Milan Luzsajiccsal, aki tavaly ősszel csatlakozott az élvonalba feljutott együtteshez.

Nagyon örülök, hogy itt lehettem, mert pályafutásom során soha nem találkoztam még ennyire szervezett, profi klubbal, mint a pécsi. A szakmai stáb tagjai, az akadémia munkatársai is mind nagyon kedvesek és elhivatottak voltak, mindent megtettek azért, hogy csak a kosárlabdára kelljen koncentrálni. Elképesztőek itt a körülmények, minden megvan egy helyen, legyen szó a csarnokról, a konditeremről, az étteremről, sőt, még egy rehabilitációs központ is a rendelkezésünkre állt, szóval biztos, hogy mindenkinek csupa jót fogok mondani a pécsi csapatról” – mondta az egyesület honlapján a búcsúzó Milan Luzsajics.

Luzsajics távozása miatt másik légiósra volt szükség, akit már meg is találtak a pécsiek. Az amerikai Jordan Anthony Michael Walker 26 éves mezőnyjátékos, és már több szezont lehúzott európai bajnokságokban: játszott Németországban, Bulgáriában és Georgiában, legutóbb pedig a rangos délszláv sorozatban, az ABA-ligában szereplő belgrádi csapatot, az FMP-t erősítette. Olyan kiváló ellenfelekkel szemben mutathatta meg magát, mint az euroligás Partizan Beograd és a Crvena Zvezda – az utóbbi ellen lejátszott meccsen a mezőny legponterősebb játékosa volt, 16 ponttal, 3 lepattanóval és 4 assziszttal zárta ezt a találkozót.

A pécsi fiúk a bajnokság 16. fordulójában a Paks otthonában lépnek pályára és nem titkolt céljuk a két pont megszerzése.

Számunkra minden meccs nagyon kemény az élvonalban, mert mi vagyunk a legfiatalabb csapat, egyben mi rendelkezünk a legkevesebb tapasztalattal. Természetesen nehéz lesz a szombati bajnokink is, amelyen azzal a Pakssal találkozunk, amely nagyon jó formában van, ráadásul hazai pályán fog játszani. Zsinórban három vereséget szenvedtünk el, ennek ellenére pozitívnak kell maradnunk! Keményen dolgozunk, nagyon kemény játékra, nagyon kemény ellenfélre számítunk, de fel kell tudnunk készülni erre” – fogalmazott Goran Tadic vezetőedző az egyesület honlapján.

Fotó: nkapecs.hu