Kezdőlap Sport Kiütötte elle...

Kiütötte ellenfelét a pécsi női csapat a Dubrovnik otthonában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NKA Universitas Pécs magabiztos, 46 pontos győzelmet aratott a horvát Dubrovnik vendégeként szerdán este a női kosárlabda Európa-kupa harmadik fordulójában. Ez volt a csapat első győzelme ebben az évadban a nemzetközi sorozatban. A találkozón a keret mind a tíz játékosa pályára lépett és pontot is szerzett.

A pécsiek a kezdés előtt hozzájuk hasonlóan szintén nyeretlen Dubrovnik csarnokában léptek pályára Horvátországban és szinte már a 20-5-re megnyert nyitónegyeddel eldöntötték a mérkőzés sorsát. A második játékrészben már jobban felpörögtek a horvátok, de így is 15-43 volt az állás a nagyszünetben. A térfélcsere után tovább nőtt a két csapat közti különbség, a baranyaiak 39 ponttal elhúztak és csak a győzelmük aránya volt kérdéses. Az örömteli végeredmény 78:32 lett.

A meccs különlegessége az volt, hogy az utolsó 3 perc 44 másodpercet a Nemzeti Kosárlabda Akadémia öt növendéke játszotta le a pécsi együttes. Rátkai Eszter irányítása mellett Laczkó Sári, Olawuyi Niki, Halmágyi Kitti és Halmágyi Kata dolgozott a parketten, és eközben Halmágyi Kitti egy jól irányzott trojkával, nővére, Kata pedig egy szép duplával örökre emlékezetessé tette ezt a mérkőzést, mivel mindketten megszerezték első Európa-kupa pontjaikat – írta összegzésében a klub honlapja.

Nagyon örülünk a győzelemnek és annak is, hogy jól játszottunk és minden játékost tudtunk játszatni ma. Hosszú utazás után érkeztünk meg Dubrovnikba és fontos volt, hogy jó ritmusban játszunk, illetve az is, hogy a miskolci fájó vereség után összeszedjük magunkat. Minden szempontból egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, a fiatalok is tudtak játszani, és a mai meccset öt utánpótláskorú akadémista játékossal fejeztük be” – értékelt Jovan Gorec vezetőedző.

Az NKA Universitas Pécs sikere azt jelenti, hogy ha a jövő szerdai pécsi meccsen a Bursa ellen legalább 4 ponttal sikerül nyerni hazai pályán, akkor megnyílik a biztos továbbjutás útja a FIBA Európa Kupa legjobb 32 csapata közé.
      
Női kosárlabda Európa-kupa, 3. forduló

ZKK Ragusa Dubrovnik – NKA Universitas Pécs 32-78 (5-20, 10-23, 9-17, 8-18)
Dubrovnik, 100 néző. V.: Gilbert Hoxha (ALB), Sava Cvetkovic (MNE), Ervin Koci (ALB)
NKA Universitas Pécs: Tadic 5, Smailbegovic 7/3, Mérész 11/3, Olawuyi 9, Williams 11. Csere: Laczkó 10/6, Rátkai 6, Kiss 14/6, Halmágyi Kitti 3/3, Halmágyi Kata 2. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka

Fotó: peacpecs.hu