Kezdőlap Sport Kettős győzel...

Kettős győzelemmel a nyolcaddöntőben a pécsi lányok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Küzdelmes, nehéz mérkőzésen 61:50 arányban nyert az NKA Universitas Pécs együttese a skót Caledonia Gladiators ellen a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásában. A lányok így kettős győzelemmel léptek tovább a legjobb 16 közé. Januárban a török Kayseri ellen már a nyolc közé kerülés lesz a tét.

Sydney Wallace öt pontjával indul a mérkőzés, majd Roscoe középtávolijával megszerezték a hazaiak az is az első kosarukat. Némi bizonytalankodás következett támadásban, de hamar rendeződtek a vendégek sorai és az ötödik percre 12-5-re elléptek. A folytatásban is jól alakultak a dolgok a baranyaiak számára, 21-12 is állt az eredményjelző táblán, ám ezután a Handyék egy 7-0 sorozattal kettő pontra megközelítették ellenfelüket (19-21). Rátkai Eszter két büntetője szakította meg a Gladiátorok sorozatát, az első játékrész 19-23-nál ért véget. A folytatásban is próbált a pécsiek közelében maradni a skót csapat. A nagyszünetben így is hat ponttal, 35:29 arányban vezetett a vendéggárda, vagyis nem forgott veszélyben a továbbjutás az első meccs magabiztos sikere után.
   
A harmadik negyed derekán 34-41 volt az eredmény, a záró tízperc 35-48-ról indult. A pécsiek Laczkó Sári szép találatával növelték előnyüket, majd jött némi kihagyás és másfél perc alatt annyit dobtak a Gladiátorok, mint a harmadik tíz percben összesen. Jovan Gorec időt kért, de a lányok nehezen találták meg újra a meccs ritmusát. Nem volt már vissza kettő perc sem hátra, amikor 50-59-nél Adenike Olawuyi maradt lenn, térdét fájlalva. A végeredményt Mérész Beatrix állította be, így kettős győzelemmel, 136-101-es összesítéssel jutott a csapat a legjobb 16 közé az Európa Kupában. Januárban a török Melikgazi Kayseri lesz az ellenfél a nyolcaddöntőben.

Örülök, hogy megnyertük ezt a mérkőzést is. Érthető és számítottam is rá, hogy a hazai nagyarányú győzelem tudatában picit dekoncentráltak leszünk, de azért végig kontrolláltuk a pályán történteket, fontos győzelmet aratva. Remélem Adenike sérülése nem súlyos!” – értékelt Jovan Gorec vezetőedző.


Női kosárlabda Európa Kupa, play off  

Caledonia Gladiators – NKA Universitas Pécs 50-61 (19-23, 10-12, 6-13, 15-13)

East Kilbirde, Playsport. 375 néző V.: Emmouil Tsolakos (GRE), David Tomasson (ISL), Elvis Binders-Couders (LAT)

NKA Universitas Pécs: Tadic 8, Wallace 14/6, Weninger 3/3, Mérész 11, Williams 6. Csere: Smailbegovic 6/6, Rátkai 2, Simon -, Kiss 7, Olawuyi -, Laczkó 4. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma

Fotó: peacpecs.hu