Kezdőlap Sport Két góllal ny...

Két góllal nyert a PMFC a Szentlőrinc ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első gólt a Szentlőrinc szerezte, végül azonban a Pécsi MFC nyert 3-1-re a két együttes szombati felkészülési labdarúgó mérkőzésén.

A vendégek szerezték meg a vezetést a 3. percben: egy szögletet követően Kiss-Szemán elé került a labda, aki a jobb kapufa közvetlen közeléből a felsőléc alá lőtt. A 30. percben egyenlített a PMFC: Bukovics jobboldali beadásába kézzel értek bele, a megítélt büntetőből pedig Szabó higgadtan a bal alsóba helyezte a labdát. A szünet után a próbázók közül a 20 esztendős üzbég-kanadai kettős állampolgárságú Habibullah mutatta meg magát, mégpedig azzal, hogy az 53. percben 16-ról látványos gólt szerzett. A 77. percben Takács tizenhatoson belüli lövését egy becsúszva menteni igyekvő fehérmezes vendégvédő blokkolta kézzel, emiatt ismét büntetőt rúghatott a házigazda és Hudák helyezett a háló középébe, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A két csapat a felkészülés teljesen más szakaszában van, hiszen a Pécs jövő héten már bajnoki mérkőzést játszik, mi pedig két hete kezdtük el a közös munkát, továbbá ez volt az idei első alkalom, hogy füves pályával találkoztunk. Ez meg is látszódott a játékunk minőségén és sebességén. A srácok a héten három mérkőzésnyi terhelést kaptak, ellenfelünk sokkal frissebb, energikusabb volt a mai napon. Az első félidőben láttam bíztató dolgokat a támadásban, viszont a védekezésben hiányoltam a kellő határozottságot, agresszivitást, elkerülhető gólt kaptunk. A szünetet követően sort cseréltünk, de az egyéni teljesítmények elmaradtak az elvártaktól. Összességében hasznos volt ez a találkozó, több játékrendszerrel is próbálkoztunk, kijöttek azok a hibák, amelyeket mindenféleképpen javítanunk kell. A PMFC-nek sok sikert kívánunk a tavaszi szezonhoz!” – mondta Pichler Gábor vezetőedző a találkozó után a klub honlapján.

Felkészülési mérkőzés

PMFC – Szentlőrinc SE 3-1 (1-1)

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Krausz, Majnovics – Szeles, Hudák – Harsányi, Bukovics, Szabó – Kántor. Csereként pályára lépett: Varga B., Gera, Szalka, Habibullah, Hadaró, Rácz B. Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Szentlőrinc: Szmola – Miklós, Sághy, Keresztes, Kiss-Szemán, Hleba, Kesztyűs, Múcska, Grabant, Novák, Szabó.  Csereként beállt: Héninger, Kiss M., Havas, Tamás, Erdész, Csörgő, Németh, Mahler, Kiss K. Vezetőedző: Pichler Gábor.

Gólszerzők: Szabó (30. – büntetőből), Habibullah (53.), Hudák (77. – büntetőből), ill. Kiss-Szemán (3.)

Fotó: szentlorincse.hu