Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megnyugtató, 24 pontos előnyt szerzett az NKA Universitas Pécs csapata a jövő csütörtöki visszavágóra a Caledonia Gladiators ellen a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásának első mérkőzésén. A baranyai lányok 75:51 arányban kerekedtek felül.

Nem voltak megilletődöttek a vendégek az elején, Handy egy hármassal köszönt be, majd két kihagyott büntetőjük után a megkaparintott lepattanóból Brown talált be (0-5). A házigazda 6-6-nál érte utol a Gladiátorokat. Szigorodott a pécsiek védekezése, a lányok próbáltak keményebben játszani, labdákat szerezni, aminek meg is lett az eredménye. Az első negyedet 19-16-ra nyerte a baranyai alakulat és a nagyszünetben is itthon volt az előny.

Peyton Williams szép centerkosarával indult a harmadik játékrész, amire még Sydney Wallace is rátett egy duplát (41-33). Tíz pont fölé nőtt a pécsi előny, amikor Matea Tadic remek passzából Peyton Williams betalált a palánk alól. A folytatásban is szépen alakultak a dolgok, Kiss Angi és Nadija Smailbegovic kosarai után 48-35 állt az eredményjelzőn. Az utolsó tíz perc 53-38-ról kezdődhetett és tovább szárnyaltak a hazaiak. A negyed derekán zsinórban kilenc pontot szórt a Pécs, amivel 67-45 lett az állás és a végén még erre is sikerült rátenni egy lapáttal.

Kicsit csalóka az eredmény, ez egy jó csapat, az edzőjük pedig több bajnokságot is nyert az Avenidával. Keményen küzdöttek, a mi lányaink viszont hihetetlenül játszottak ma, pedig sérülések nehezítették a felkészülésünket. Büszke vagyok mind a kilenc játékosra, aki pályára lépett ma” – mondta Jovan Gorec vezetőedző.

Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, főleg az első félidőben, ezért nagyon kellett koncentrálnunk, elkerülni a labdaeladásokat. Sikerült 50 pont körül tartanunk őket, úgyhogy elégedettek lehetünk” – tette hozzá a csapat játékosa, Sydney Wallace. 

Vasárnap a BEAC látogat Pécsre bajnoki mérkőzésen, és még karácsony előtt jön az Európa Kupa- visszavágó, van tehát dolga még bőven a lányoknak.
   
Női kosárlabda Európa Kupa, play off, 1. mérkőzés

NKA Universitas Pécs – Caledonia Gladiators 75-51 (19-16, 18-17, 16-5, 22-13)

Pécs, 450 néző. V.:Peter Zenis (SVK), Eirini Margarita Tsantali (GRE); Nemanja Vlahovic (SRB)
   
NKA Universitas Pécs: Tadic 12, Wallace 21/15, Weninger 12/6, Mérész 11/6, Williams 6. Csere: Smailbegovic 4, Kiss 4, Laczkó 5/3, Olawuyi -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka


Fotó: peacpecs.hu