Kezdőlap Sport Három ponttal...

Három ponttal tér nyugovóra a Pécs

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fontos győzelemmel fejezte be 2023-as szereplését a Pécsi MFC NB II-es futballcsapata. Kulcsár Árpád együttese Mosonmagyaróváron nyert 1-0-ra és a hatodik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

A Pécsi MFC NB II-es labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga tavaszi szezonjából előrehozott 18. fordulóban a Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként lépett pályára. Az idei esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén nem sok jóval biztatta a csapatokat a téli időjárás: a házigazdáknak ugyan sikerült megtisztítaniuk a gyepet, ugyanakkor a helyenként hófoltos, mély és sáros talaj igencsak feladta a leckét a küzdő feleknek.

A vendég pécsiek a küzdelmes mérkőzés 83. percében szerezték meg a győzelmet jelentő találatot: Harsányi kapu elé ívelt szabadrúgására Slakta rossz ütemben mozdult ki, a labdát az ötös vonalánál helyezkedő Gera pedig az üresen maradt kapu bal alsó sarkába továbbította, eldöntve ezzel a három pont sorsát, 0-1. A hajrában Helesfay mutatott be egy szép védést, amivel a PMFC megőrizte előnyét és sikerrel zárta az óesztendő utolsó bajnoki találkozóját.

Irreális talajon játszottunk, ám mentálisan erősek voltunk, ennek is köszönhetjük a győzelmünket” – értékelt a találkozó után a Pécsi MFC vezetőedzője, Kulcsár Árpád.

A forduló végeztével biztossá vált az is, hogy a mecsekaljaiak 6. helyen vonulhatnak téli pihenőre. A csapat várhatóan január elején vág majd neki a felkészülésnek, míg a tavaszi szezont február első vasárnapján hazai pályán kezdik.

Labdarúgó Merkantil Bank Liga, 18. forduló

Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, 100 néző. Vezette: Jakab

Credobus Mosonmagyaróvár – PMFC 0-1 (0-0)

PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz, Pejovic, Majnovics (Hadaró, 84.) – Krausz, Szeles (Gera, 79.) – Harsányi, Bukovics (Bachesz, 79.), Gyurkits (Szabó, 69.) – Tóth-Gábor (Takács, 79.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Gólszerző: Gera (83.)

Fotó: pmfc.hu