Kezdőlap Sport Felállt védel...

Felállt védelem ellen kell az ellenszer!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január eleje óta egyéni edzésterv alapján készülnek az NB III-as szentlőrinci futballcsapat játékosai, hétfőn pedig belevág a felkészülésbe társaság. A programban kilenc előkészületi találkozó is helyet kapott, a fő cél pedig az, hogy a fiúk az első helyen fejezzék be a pontvadászatot.

A Szentlőrinc SE második helyen zárta az őszt úgy, hogy ugyanannyi pontja van, mint az éllovas Iváncsának (43), de a legfőbb rivális eggyel több győzelmet aratott. Érdekesség, hogy nem csak a pontszám egyforma, hanem a gólkülönbség is, vagyis nem kérdés, két azonos erőt képviselő gárda harcol a bajnoki címért és az NB II-es szereplés lehetőségéért.

Az őszi bajnoki zárás után levezetés szerepelt a programban, majd jöhetett a jól megérdemelt pihenés. A munka január elején kezdődött újra, az első tavaszi fordulóra pedig még elég sokat kell várni: március 3-án a Fehérvár II. elleni hazai meccsel vág bele 2024-be a társaság. Előtte nagyszerű erőfelmérő lesz az NB II-es Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-összecsapás.

Szokatlan bajnokság ez a mostani, a nyári felkészülési időszak ugyanis az ideálisnál rövidebb volt, a téli pedig pont ennek az ellenkezője. Nagyon hosszú most a szünet, novemberben játszottuk az utolsó tétmeccset, az idei elsőt pedig február végén fogjuk, amikor a Nyíregyházával találkozunk a Magyar Kupában. A programot természetesen ennek megfelelően alakítottuk ki: a játékosok január elejétől egyéni program alapján dolgoznak, jövő hétfőn pedig megkezdjük a közös munkát, belevágunk a felkészülésbe” – fogalmazott Pichler Gábor vezetőedző. 

Nagyon hosszú az idő a tavaszi rajtig, így sok edzőmeccs fér bele a programba, ezt pedig ki is használja a szakmai stáb: összesen kilenc mérkőzést vív majd a csapat. Ebben az időszakban a fő hangsúly a megfelelő kondíció megszerzésén, a fizikális felkészülésen van, de ezúttal nagy figyelmet fordítanak a taktikai elemek gyakorlására is.

Elsősorban a taktika csiszolása miatt terveztünk be ennyi edzőmeccset, hiszen ezeket a dolgokat mérkőzéseken lehet igazán életszerűen gyakorolni, nem pedig edzéseken. A legfontosabb a felállt védelem elleni játékunk javítása lesz, ugyanis a csapatok nagy része úgy lép ellenünk pályára, hogy a saját térfelére berendezkedve igyekszik elrontani a játékunkat. Erre megfelelően fel akarunk készülni, hatékonyabbnak kell lennünk ezekben a szituációkban, mert biztosak vagyunk benne, hogy tavasszal is ilyen meccsek várnak ránk” – tette hozzá a szakvezető.

A téli szünetben nem várható nagy jövés-menés a játékoskeretben, jelentős változásra nem lehet számítani. Egy olyan játékosra viszont mindenképpen szükség van, aki megfelel a fiatal szabálynak, ezen a téren ugyanis bővíteni kell a variációs lehetőségeinket – árulta el az egyesület honlapján Pichler Gábor.

Fotó: szentlorincse.hu