Kezdőlap Sport Erőt adó kosá...

Erőt adó kosárlabdás győzelem a Sopron ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon fontos mérkőzést nyert meg az NKA Universitas Pécs együttese a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának hétvégi fordulójában. Goran Tadic legénysége az elmúlt időszakban remeklő soproniakat fektette két vállra hazai pályán.

A két csapat ellenkező utat járt be az utóbbi hetekben. A soproniak zsinórban hat meccset nyertek meg, a pécsiek viszont négyszer szenvedtek vereséget egymás után, ebből kétszer is két ponttal kaptak ki. Scherer Bálint nyitott egy triplával, aztán Kovács Péter is bevágott egy hármast. A pécsiek rövid időn beelül jelentős előnyt harcoltak ki, a 7. percben már 13 ponttal vezettek (21-8). A folytatásban magára talált a tabella negyedik helyén álló Sopron és négy pontra felzárkózott. A nagyszünetben így is 43-35 állt az eredményjelzőn.

A pécsiek a térfélcsere után is igyekeztek kőkeményen védekezni, a büntetőket pedig megfelelő százalékkal értékesítették, így hol kevesebb, hol több ponttal, de mindig vezettek. 66-57-ről indult a záró tízperc, ami nagy csatát hozott. A Sopron 70-70-nél egyenlített, Nichols hármasával pedig előnybe került, de ezekben a forró pillanatokban sem remegett meg a baranyaiak keze. A fiúk hatalmasat küzdöttek, aminek nem is lehetett más a végeredménye, mint győzelem.

Ez volt az első győzelmünk az új évben, gratulálok a játékosaimnak, a stábnak, a menedzsmentnek! Nagyon fiatal csapatunk van, kevés tapasztalattal rendelkezünk az NB I. A csoportban. A legfontosabb az, hogy meg tudtuk szerezni ezt a győzelmet, mert a vereségeket csakis az ilyen sikerekkel lehet kompenzálni. A csapatunk a bennmaradásért harcol, és nagyon lényeges, hogy a magyarok megkapják a lehetőséget: ők most éltek a bizalommal, ragyogtak ezen a meccsen!” – értékelt a pécsiek vezetőedzője, Goran Tadic.

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 17. forduló

NKA Universitas Pécs–Sopron KC 89-83 (23-13, 20-22, 23-22, 6-16)

Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Játékvezetők: Benczur, Nagy V., Farkas G.

NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 5, Kovács P. 19/12, Scherer 8/6, Durmo 11, Manjgafic 14/3. Csere: Walker 8, Nikolic 20, Lados, Herger 4, Benke K., Rátgéber T. Vezetőedző: Goran Tadic. 

Fotó: nkapecs.hu