Kezdőlap Sport Egymás után h...

Egymás után harmadszor is nyertek a pécsi kosaras fiúk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár gyengén kezdett, később felállt a padlóról és újabb szép győzelmet aratott az NKA Universitas Pécs legénysége a férfi kosárlabda élvonalban. A fiúk hazai környezetben az Oroszlányt fektették két vállra és újabb sikerükkel a hetedik helyre léptek előre a tabellán.

A Budapesti Honvéd és a Szeged elleni diadal után megnőtt az étvágy és a szurkolók is kimondva-kimondatlanul győzelmet reméltek az Oroszlány elleni hazai találkozón. A vendégek kezdtek jobban és 0-11(!)-es állásnál Goran Tadic vezetőedző kénytelen volt időkéréssel megállítani a játékot. A pécsiek az egész első félidőben valós tudásuk alatt teljesítettek és a nagyszünetben 39-49 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben Kovács Péter triplája adta meg az alaphangot a fordításhoz. Innen már keményebb volt a védekezés, a pontos dobásokkal pedig sikerült utolértük a vendégeket. Manjgafic hármasát követően, a 30. percben már 68-68 volt az állás. Az utolsó negyednek döntetlenről futhatott neki a két együttes, vagyis lényegében kezdődhetett minden elölről.

Meleg Gergő duplája után Ibrahim Durmo, Milan Luzsajics és Nemanja Nikolic is eredményes volt, így hat ponttal ellépett a szurkolók által is űzött házigazda, a vége pedig nagyszerű, nyolcpontos győzelem lett. A Pécs tíz fordulót követően immár öt győzelemnél tart, amire kevesen gondoltak a bajnoki rajt előtt.

Gratulálok a játékosaimnak, nagyon kemény, nehéz mérkőzést nyertünk meg! Az első negyedben túl idegesek, frusztráltak voltunk, ami meglátszott a teljesítményünkön. A folytatásban aztán megint sokat nyomott a latban, hogy jó a rotációnk, érdemes megjegyezni, hogy tíz játékosunk dobott pontot, és mindenki, mind a tizenkét kosarasunk kapott játékpercet. Amikor a szezon kezdeténél jártunk, olyan csapatról beszéltünk, amely a bennmaradásért küzd, amit azonban mostanában teljesítünk, az akár a playoffra is feljogosíthat minket!” – mondta a találkozó után Goran Tadics vezetőedző.

Férfi kosárlabda-NB I. A csoport, 10. forduló.

NKA Universitas Pécs–MVM-OSE Lions 91-83 (18-25, 21-24, 29-19, 23-15)

Pécs, NKA Aréna, 700 néző. Vezette: Földházi, dr. Mészáros, Fodor. 

NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius, Scherer 4/3, Luzsajics 7/3, Durmo 18/3, Meleg 10. Csere: Nikolic 16/3, Manjgafic 19/6, Lados 2, Herger 4, Benke 5, Kovács P. 6/3, Fischer. Vezetőedző: Goran Tadic.

Fotó: nkapecs.hu