Kezdőlap Gazdaság Nagy a baj a ...

Nagy a baj a baloldali Pécsen, 25 évig úsznak az adósságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Gyurcsány Ferenc fél pécsi önkormányzat eladósodásával kapcsolatban indít tájékoztató kampányt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) helyi szervezete a baranyai vármegyeszékhelyen.

Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke, egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a pécsi városháza közelében tartott keddi sajtótájékoztatón azt mondta: „Gyurcsány Ferenc a napokban eldöntötte”, hogy Péterffy Attila, a város jelenlegi polgármestere lesz ismét a „baloldal jelöltje” a 2024-es önkormányzati választásokon Pécsen.

A tájékoztató kampánnyal ezért „a baloldal káros pécsi tevékenységére” igyekeznek felhívni az emberek figyelmet – közölte. Szerinte mindenkinek tudnia kell, hogy a városban „ugyanaz történik, ami a Gyurcsány-korszakban történt az országban, azaz eladósítás, káosz és a haverok kitömése” – fogalmazott.

Nacsa Lőrinc hozzátette: Péterffy Attila 16 milliárd forintot halmozott fel adósság címén Pécsen, ekkora összegből pedig „rendbe lehetett volna tenni a pécsi közösségi közlekedést, utakat, játszótereket lehetett volna építeni”. A baloldali pécsi városvezetés mégis a „gyurcsányi beidegződéseknek megfelelően” csak „káoszt teremtett és mutyizott” – vélekedett a politikus.

Őri László, a Fidesz pécsi választókerületi elnöke, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke, a város korábbi alpolgármestere az eseményen közölte: a „16 milliárd forintos Péterffy adósságot 2048-ig fizethetik a pécsiek” címmel induló kampány részeként minden pécsi háztartásba eljuttatnak egy tájékoztató kiadványt.

Pécsen Péterffy Attila egy független és szakértői városvezetés ígéretével tévesztette meg az embereket, 2023-ban pedig azt láthatják a választók, hogy „Gyurcsány Ferenc hálójába került a pécsi városvezetés és Péterffy Attila Gyurcsány Ferenc emberévé vált” – mondta.

Beszámolt róla: a kiadványban rávilágítanak arra, hogy mit ígért 2019-ben a jelenlegi polgármester és ehhez képest mit kaptak a pécsiek. Buszkáoszt, ügyvéd-, telek- és lakásmutyit, óriáskereket és Pécs Pride felvonulást kaptak egy vízióval rendelkező, komoly fejlesztési stratégiát megvalósító városvezetés helyett, amiért ma Pécset a sodródás jellemzi – vélekedett Őri László.

Azt mondta: ha jövőre nem lesz fordulat a városvezetésben, félő, hogy Pécs végérvényesen lemarad és nem tud megfelelően élni a kormány által biztosított, a térség újraiparosítását is biztosító lehetőségekkel.