Kezdőlap Sport Az utolsó két...

Az utolsó két percben dőlt el a győzelem sorsa Debrecenben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem sokon múlt, hogy egymás után harmadszor is győztesen hagyja el a játékteret a pécsi férfi kosárlabdacsapat. Az NKA Universitas Pécs újonc együttese Debrecenben vendégszerepelt és a hajrában úszott el a siker lehetősége.

A Sopron elleni bajnoki siker és a zalaegerszegi kupa-bravúr megadta a kellő önbizalmat a pécsieknek és az első, majd a második negyedet is megnyerték Debrecenben. A nagyszünetben nyolc ponttal, 34:42 arányban vezetett az újonc. A folytatásban is nagy küzdelem folyt a pályán. A házigazda nem adta fel, a Pécs pedig nagyszerűen harcolt minden egyes pontért. A 38. percben még 74-75 volt az állás, az utolsó két percben azonban túl sokat hibázott a baranyai együttes, a DEAC viszont jól büntetőzött, így végül a maga javára fordította az eredményt.

Az első félidőben jól játszva előnyt tudtunk kialakítani, azonban a második húsz perc során teljesen megváltozott az összecsapás képe. Ez főként annak köszönhető, hogy a korábbiakkal ellentétben a négy külföldi játékos mellett a fordulás után már Mócsán Bálint volt az ötödik DEAC-játékos a parketten. Emellett a debreceniek a fizikális téren is fölénk kerekedtek és a dobásaikat is remek százalékkal értékesítették. Még a végjátékban is volt esélyünk kicsikarni a diadalt, de sajnos nem éltünk a lehetőségeinkkel” – értékelt Goran Tadic vezetőedző az egyesület honlapján.

Férfi kosárlabda-NB I. A csoport, 18. forduló

DEAC–NKA Universitas Pécs 85-78 (17-20, 17-22, 25-22, 26-14)

NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius, Kovács P. 11/3, Scherer, Manjgafic 14/9, Durmo 20/3. Csere: Walker 20/6, Nikolic 4, Benke K., Herger 4, Lados 5/3. Vezetőedző: Goran Tadic.

Fotó: nkapecs.hu