Kezdőlap Sport A hajrában ke...

A hajrában kerekedett felül a Szekszárd a Pécs otthonában

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagyszerű pécsi kezdés ellenére végül felülkerekedett az ellenfél, így végül a Szekszárd nyerte meg a női kosárlabda NB I. hétvégi rangadóját. A dobogóért küzdő csapatok csatája 74:68 arányú tolnai diadallal ért véget.

A dél-dunántúli derbin fokozatosan lendültek játékba a csapatok, a pécsi együttesben Mérész Beatrix indította a kosarak sorát és remekelt a folytatásban is: az első negyedben kilenc pontot szerzett. Rajta kívül Madison Williams talált be az első hat és fél percben, amikor 12-7 állt az eredményjelző táblán. A Szekszárd 19-7 után faragott hátrányából, 22-13-nál ért véget az első tíz perc. A folytatásban sem változott a játék képe, a 14. percben már 30-19 volt az állás. A vendégek ezután összekapták magukat és Boros sarokból eleresztett hármasával már 38-37-re ők vetettek. Húsz perc játék után, 40-38-as hazai vezetésnél vonulhattak öltözőbe a csapatok.
A magára találó Westbeld pontjaival hat egységgel ellépett a KSC a 29. percre (48-54). Jött azonban Mérész, akinek két duplájával zárult a harmadik negyed. Az utolsó öt percre 60-61-nél fordulhattak a csapatok, bő három és fél perccel a vége előtt pedig 64-64 állt a táblán. Másfél perc volt hátra, amikor Sydney Wallace büntetőjével 67-68-ra alakította az állást a házigazda, a hajrában aztán Monroe és Stanacev büntetőivel ellépett a Szekszárd és végül nyerni tudott Pécsett.   
   
„Gratulálok a Szekszárdnak, keményebben játszottak nálunk és jobban akarták a győzelmet is. Azt pedig ki kell elemeznünk, hogy miért nem tudunk így játszani” – nyilatkozta a mérkőzés után a pécsiek vezetőedzője Jovan Gorec.

Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk. Szerintem most mindenkinek tele van a feje gondolatokkal, és nagyon nehéz bármit is mondani. Küzdöttünk, hajtottunk egész mérkőzésen, de mindenképpen vissza kell néznünk a mérkőzést, hogy lássuk, miben kell még fejlődnünk” – tette hozzá a csapat játékosa, Mérész Beatrix.


Női kosárlabda NB I., A-csoport

NKA Universitas Pécs – TARR KSC Szekszárd 68-74 (22-13, 18-25, 13-16, 15-20)

Pécs, 900 néző. V.: Győrffy, Söjtöry, Jakab

NKA Universitas Pécs: Tadic 8/3, Laczkó -, M. Williams 9, Mérész 18, P. Williams 6. Csere: Wallace 6, Rátkai 6/6, Weninger 4, Smailbegovic 7/6, Kiss 4. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka

Fotó: peacpecs.hu