Kezdőlap Sport Az ország leg...

Az ország legerősebb emberei izmoztak Harkányban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 

 

 

Idén is a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő adott otthont a Central European Strongman Assosiation (CESA-Közép-Európai Erősember Szervezet) CESA® Kamionhúzó Liga III. fordulójának és a CESA® PSL TEAM CHALLENGE Páros Országos Bajnokságának.

Az idei szezonban öt fordulóra tervezett kamionhúzó liga harmadik állomására 30 nevezés érkezett, ahol könnyűsúlyú női (-70), könnyűsúlyú férfi (-105 kg), masters (+40) és open számban indulhattak a versenyzők. A versenyszabályzat szerint a résztvevőknek állva hámmal valamint ülve kellett időre elhúzniuk a nyolc tonnás valamint – open kategóriában – a 13 tonnás daruval felszerelt kamionokat 13, 15 illetve 18 méteren keresztül.

Makai Renátó és Jakab Viktor a CESA® PSL TEAM CHALLENGE Páros Országos Bajnokságán Harkányban

A szintén a strandfürdő területén megrendezett PSL TEAM CHALLENGE Páros OB-n a szervezet 12 legjobb tagja 6 párt alkotva mutathatta meg átlag feletti ereje mellett az összhangban való dolgozás eredményét. A verseny öt feladatában állva hámmal enyhén emelkedő területen kellett időre elhúzniuk egy 20,8 tonnás szerelvényt, majd közel 300-, 400- valamint 250 kg-os súlyokat kellett időre megmozgatniuk különböző eszközökkel. A végső számban pedig egy speciális szerkezetbe állítva húzták fel a harkányi fürdő reklámautóját. A vármegyét ismét Makai Renátó és Jakab Viktor képviselte a páros bajnokságon, akik idén a hatodik helyet szerezték meg.

CESA® Kamionhúzó Liga III. győztesei:

U70 Strongwoman: Kincs Virág

U105 Men: Babis Marcel

Masters: Bodó Tamás

Open: Bodnár Bálint

A CESA® PSL TEAM CHALLENGE Páros OB-n idén Juhász Péter és Kovács Ferenc állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az ország legnagyobb erősember szervezete nem először tartja rendezvényeit Baranya vármegyében. Tavaly a Siklósi Vár adott otthont a CESA skót hagyományokhoz kapcsolódó Felföldi Játékainak, míg Harkány két programnak, az országos prémium bajnokságnak és az erőember ligának.