Kezdőlap Sport A legjobb 32 ...

A legjobb 32 között a pécsi lányok az Európa Kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magabiztosan, 77-66-ra nyerte utolsó mérkőzését az Európa Kupa csoportkörében az NKA Universitas Pécs csapata a horvát Dubrovnik ellen az akadémiai csarnokban. A baranyai együttes ellenfelére vár a legjobb harminckettő között.


A házigazda a találkozó elején alig hibázott dobást, igaz, az ellenfél is könnyedén szerezte első pontjait. Mérész Beatrix remekül kezdett, a negyed derekán hat pontnál járt és az első időkérésre is sor került 14-7-es állásnál. Ezután fokozatosan cserélte le kezdőcsapatát Jovan Gorec és az újonnan pályára lépők is hozzátették a magukét. A pécsiek gyors játéka meghozta a várt eredményt, az első játékrész 25-12-nél ért véget. Laczkó Sári szép megmozdulásával tizenöt pontra nőtt a hazai előny és a fiatal játékos a védekezésben is hasznos dolgokat produkált a küzdőtéren. Weninger Virág triplájával és Laczkó dudaszóra bevágott hármasával 46-32-es eredménnyel zárult a második játékrész.
   
A pihenő után Laczkó Sári triplája nyitotta a pontok sorát, majd zsinórban még három hármas következett, ebből egyet a Dubrovnik Hajdin-ja, kettőt pedig a mieink jegyeztek Weninger Virág és Matea Tadic jóvoltából. A 23. percben már 55-35 állt a táblán. A Dubrovnik még a tetemes hátrányban is próbálta megnehezíteni a magyarok dolgát: nem hagyták magukat lerázni és tartották a tempót a hazaiakkal. A 21 pontos Cicic kosarával még tíz pontra meg is közelítették a baranyai gárdát, a vége azonban 77-66 lett. A hálás közönség a végén elénekelte a Himnuszt a lányoknak, amivel elsősorban az NKA Universitas Pécs továbbjutását tisztelték meg.      

Rosszul játszottunk, valószínűleg azt hittük, a mérkőzés már azelőtt véget ért, hogy elkezdődött volna. Azt vártuk, hogy hasonló meccset játszunk majd, mint Dubrovnikban, de az ellenfél ezúttal sokkal jobban teljesített és beesett néhány dobása, ami a múltkor kimaradt. Bár már korábban kvalifikáltuk magunkat a rájátszásra, de nem fogtuk fel, hogy a munkát így is el kell végeznünk. Dolgozni fogunk a hibák kijavításán, de sok időnk nem lesz rá, hiszen hétvégén jön a folytatás” – értékelt a találkozó után Jovan Gorec vezetőedző.


Női kosárlabda Európa Kupa

NKA Universitas Pécs – ZKK Ragusa Dubrovnik 77-66 (25-12, 21-20, 20-21, 11-13)

Pécs, 300 néző. V.: Jelena Smiljanic (SRB), Mia Dojcinovic (BIH), Marija Ciric (SRB)

NKA Universitas Pécs: Tadic 6/3, Laczkó 10/6, Weninger 8/6, Mérész 12/3, Williams 6. Csere: Smailbegovic 17/9, Olawuyi 2, Rátkai 10, Simon -, Kiss 6, Halmágyi Kitti -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka


Fotó. peacpecs.hu