Kezdőlap Sport 2-1-re nyert ...

2-1-re nyert a Pécs a Szentlőrinc ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Weitner Ádám vezette NB II-es PMFC szombaton a harmadosztályú Szentlőrinc gárdája ellen játszotta le sorrendben ötödik nyári edzőmérkőzését. A piros-feketék elleni pécsi találkozón a sérüléssel bajlódó Tóth-Gábor, Krausz, Mayer és Hadaró mellett Hornyák sem állt a szakmai stáb rendelkezésére – írta a PMFC.hu.

Több nagy lehetőséggel kezdte a Pécs a találkozót, az első kaput eltaláló lövést Szabó jegyezte a 19. percben, azonban Nagy hárította labdáját. Nem sokkal ezután pedig a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. Harsányi baloldali szabadrúgása szállt át a hosszú oldalra, a visszatett labdát Gera estében továbbította kapura, ám a játékszer a keresztélcről kifelé pattant.

A 36. percben mégis a Lőrinciek kerültek előnybe, balról Rétyi tört kapura, majd kilőtte a hosszút, 0-1. A fordulást követően sorra alakította ki a helyzeteket a PMFC, az 53. percben a fiatal Bukovics lövése ment el nem sokkal jobb felső mellett, majd Gera fejese tévesztett célt, rá pár percre támadó labdáját Havas a gólvonalon becsúszva mentette.

A 70. percben szinte teljes sort cserélt a hazai csapat, a kellő terhelés érdekében érkeztek saját nevelésű fiataljaik is, akik frissen pályára lépve megfordították az állást. A 79. percben Bukovics a kapus lábai között juttatta a hálóba a labdát, míg a 82. minutumban Varga passzát követően Orbán lőtte ki a jobb alsót, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont, 150 néző.
PMFC – Szentlőrinc 2-1 (0-1)
Gsz.: Bukovics (79.), Orbán (82.) ill. Rétyi (36.)

PMFC: Helesfay (Varasdi, 70.) – Miklós (Svedyuk, 46.), Rácz (Takács, 70.), Pejovics, Majnovics (Varga, 70.) – Szeles (Bachesz, 70.), Terbe (Demeter, 70.) – Szabó (Bukovics, 46.), Gyurkits (Kártik, 70.), Harsányi (Vas, 70.) – Gera (Orbán, 70.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu