Videó
Kezdőlap Siklós és Harkány Jó néhány pro...

Jó néhány program helyszíne lesz a felújított Zsigmondy sétány szabadtéri színpada

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkészült és már a képviselő-testület is elfogadta Harkány idei rendezvénynaptárát. Annak ellenére, hogy a 2019-ben nagy anyagi segítséget nyújtó pályázati források megszűntek, ami miatt az idén kevesebb összeggel – így kevesebb programmal – tervezhetett a város, még így is több mint 60 helyi program megszervezésére készülnek. Herendi Ferenc, a Harkányi Művelődési Ház vezetője elmondta, a rendezvények számának csökkentése a város tradicionális és a turisztikai főszezont érintő eseményeit és azok megszokott színvonalát nem érinti.

A hamarosan megrendezésre kerülő helyi farsangi bálok után az idén sem maradnak el a hagyományőrző programok, mint a téltemető és a tavaszköszöntő, a májusfaállítás. A város kulturális életében fontos szerepet játszó nemzetiségi csoportok az idén első alkalommal, tavasszal egy közös programon, a Nemzetiségek estjén is bemutatkoznak.

Az elmúlt évekhez képest fontos változás lesz, hogy jó néhány népszerű program helyszíne lehet az immáron felújított Zsigmondy sétány szabadtéri színpada, itt tartják majd meg májusban a Gasztrokulturális Családi Napot, nyáron csütörtökönként a szabadtéri mozikat, a szombatonkénti Hangfürdőket, valamint a már negyedik évébe lépő októberi Lecsópárbajt is.

A két leglátogatottabb rendezvény, a XXVII. Harkányi Fürdőfesztivál és a XXVI. Harkányi Szüreti Fesztivál időpontjait is felírhatjuk már magunknak, előbbit július 17-től 19-ig, utóbbit pedig augusztus 28. és 30. között rendezik meg. Hogy kik koncerteznek majd Harkányban, arról egyelőre nem beszélhetett a művelődési ház vezetője, de amint a tárgyalások lezajlanak és a fellépőkkel megkötik a szerződéseket, fény derül majd a nevekre is. Annyi biztos, hogy mindkét nagy fesztivál kiemelten fontos Harkány számára, így továbbra is a legmagasabb színvonalra számíthatunk. A szüreti fesztiválra a harkányi lakosok ezúttal is ingyen kapják majd a belépőt, de arról is folynak az egyeztetések, hogy a más településekről érkezők a belépőjüket a fürdő szolgáltatásaiban levásárolhassák. Az utolsó napi, azaz a vasárnapi programok ugyanakkor mindenki számára ingyenesek lesznek.

A rendezvények pontos időpontjáról és a részletes programokról több helyről is tájékozódhatnak az érdeklődők. Az iranyharkany.hu weboldalon már elérhetőek a 2020-as programok időpontjai, emellett a Kulturális és Sportközpont, valamint a Harkányfürdő/Harkányi Gyógyfürdő Zrt. facebook oldalán, illetve az ingyenesen letölthető Harkány város mobilapplikációján folyamatosan jelennek meg az közelgő események a részletes programleírással.

(X) Harkány Város Önkormányzata
Fotó: Pixabay