Kezdőlap Politika Botrány: rass...

Botrány: rasszistázott a pécsi baloldali polgármester kitüntetettje

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Téged a magyar emberek elfogadnak?” “Miért akarsz kilépni, a svájci k****a szerepkörből?” – ilyen kérdéseket tett fel a magát írónak, újságírónak tartó Balogh Róbert Pécsen a roma származású Farkas Franciska színésznőnek. A művész erről a közösségi oldalán számolt be, ahol azonban azonnal megkérdőjelezte mondandójának igazságtartalmát Balogh balos főnöke, a Soros György által fizetett helyi lap tulajdonosa.

A pécsi baloldali önkormányzat Péterffy Attilával az élen két éve tüntette ki a balliberális városvezetői holdudvarnak rendkívül kedves, magát írónak, újságírónak tartó Balogh Robertet. (Valamilyen okból a magyar helyesírási szabály ellenére rövid o-val írja a nevét). A kitüntettet Soros György helyi lapjánál talált munkát magának, s ott próbálkozott a baloldalnak és a liberálisoknak kedves írásokkal jelentkezni.

A baloldali lap emberét azonban a minap Farkas Franciska színésznő új filmjének, a Sopsits Árpád által rendezett Mellékszereplők közönségtalálkozójára hívták meg, hogy ott moderálja a beszélgetést. Az esemény után hétfőn Farkas Franciska arról írt, hogy késve érkezett Balogh, s mivel 20 percet késett, egyedül ült a színpadon és kezdett beszélgetni a nézőkkel.


„Mire megjött Róbert, már elkezdtem beszélgetni a közönséggel, hogy ne menjenek el és haladjunk a programmal. A moderátor csak ekkor kezdett igazán bele a műsorába, szóval miután elvétette a közönségtalálkozó napját, a filmet nem látta, késve érkezett, az első kérdése az volt, színésznőnek tartom-e magam. Ezek után folyamatosan sértegetett és lenézve, lesajnálva provokált és bántott folyamatosan, például olyan kérdésekkel, hogy

„Téged a magyar emberek elfogadnak?” vagy “Miért akarsz kilépni a svájci k****a szerepkörből?”

Rasszista, rosszindulatú és korlátolt volt az összes megszólalása,én bírtam egy darabig, mert a gandhis diákok is részt vettek az eseményen, és azt akartam lássák,hogyan kell türelmesen,nyitottan és intelligensen reagálni egy teljesen egyértelműen rasszista és kirekesztő szituációban. De a végén már olyan szinten volt bántó Róbert, a moderátor, hogy

a nézők felálltak és elkezdtek bekiabálni és leállították az egészet. A Kultik Pécs – Uránia mozi vezetősége elnézést kért tőlem és kijelentették, hogy elhatárolódnak Balogh Róbertől.
Balogh Róbert bejelölt ismerősnek, pedig a végén már büdös cigányozás ment…nem értem…ő az.”

Balogh nem szólalt meg eddig az ügyben, a balliberális Soros-lapnál dolgozó főnöke azonban poszt alatti kommentekben megvédte látatlanban, „mert jó ember” és szerinte nem rasszista. Egyben a színésznő szavait is megkérdőjelezte, és kijelentette, hogy akarja hallani Balogh verzióját is. Csakhogy a többen is fül- és szemtanúi voltak történteknek, ezért többen is durván leoltották a Soros-lap emberét, aki egyébként előszeretettel viszi a liberális tematikákat a felszínen a lapjában. Köztudott, a balliberális véleményterror alapján addig tart a véleménynyilvánítás szabadsága, amíg a liberálisok azt másoknak megengedik, s részükről viszont bármeddig tarthat, akik pedig ezt kifogásolják, akkor annak mondandóját megkérdőjelezik.

Cigányozott Péterffy másik embere is

„Láttál már munkaeszközt cigánynál? Maximum, ha a magyar gárda felvonul, de akkor is úgy lopják” – mondta Nemes Balázs, Péterffy Attila által fizetett innovációs biztos még évekkel ezelőtt. Nemes úgy vélekedett annak idején, hogyha cigány volt a tettes, ha nem, a rendőr jól tette, hogy lelőtte. Péterffy Attila ennek ellenére rábízta azt a feladatot is, hogy menedzselje a diákpolgármester választást. Ezt aztán nem sikerült a saját érdekeinek megfelelően összehozni, ezért később aztán a baloldali helyi önkormányzati lap páros lábbal szállt bele a fiatalokba, azok viselkedését, öltözékét kritizálva, nevetségessé téve a gimnazistákat. Az önkormányzati lap főszerkesztőjét egyébként ugyanabból az „újságírói csoportból” húzták elő a balliberálisok, hiszen ő is a Soros-féle lapnál dolgozott.