Kezdőlap Ország-Világ 20 baranyai h...

20 baranyai hulla, melyekről ma sem tudni semmit!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyelőre rejtély, hogy kik lehetnek azok az emberek, akiknek holtteste az elmúlt 33 évben került elő több baranyai településen. Összesen 20 ilyen hulla van feltüntetve a rendőrség speciális körözési listájában.

 

Ezen a térképen bejelöltük, hol találták meg ezeket a holttesteket, amelyek közül csak néhány történet érdekes.

A legnagyobb talány annak a két női 42-es, körömgombás, tyúkszemes lábszárnak a története, amelyeket még 2006-ban találtak a pécsi köztemetőben.

A láb a temető szélén, a Siklósi úti kerítés mellett feküdt. Egyik egy törülközőbe volt belecsavarva, mindkettőt lefűrészelték. A temetőben exhumáltak is néhány sírt a lábak miatt, de nem lett meg a gazdája.

A legtöbb máig ismeretlen holttestet Baranyában, Mohácson találták, mert a Duna itt dobta partra a testeket. Szám szerint nyolc, jelenleg ismeretlen holttest került elő a rendszerváltás óta a folyó ezen szakaszán. Egy női maradvány van közöttük, amely a rendőrség becslése szerint 5-10 évig feküdt a Kölkedhez tartozó Szúnyog szigeten.

BICSÉRD 2024-01-04

Alacsony rövid hajú borostás férfi, bakancsban felöltözve. Ruha márkajelzés: Contain és Lellin. Valószínűleg börtönviselt, erre utal a rendőrség megjegyzése:

„Az ismeretlen holttest péniszén kb 1,5 cm x 0,5 cm hosszúságú idegentest beültetés található.”

Vagyis péniszgolyója volt, ami a börtönökben divat.

Bükkösd 2003-07-24

Kopasz, feje hosszúkás, orra kissé kampós. Több foga porcelán töméssel ellátott, öltözete öltöny nadrág, csíkos, elegáns ing. Zsebében 2570 forint, valamint egy Pécsen váltott, 70 km-es vonatjegy. Volt nála egy füzet, amelyen az alábbi van felírva kézzel: „San Martino Accampo Trieste” Ez egy katolikus közösség Tirisztben, amely 1970 óta működik, meghallgatja és segít a nehézségekkel küzdő embereken, ezért valószínűleg olasz állampolgár volt az illető. Különös ismertető jele: körülmetélt!

Sellye 1996-07-15

35-40 év körüli férfi, hiányos fogazattal. A nála lévő dolgokat megpróbálta elégetni, valószínűleg külföldi, erre utal a nála lévő tartózkodási engedély. Nagyjából egy éves holtest, önmérgezés Tardyl altató gyógyszerrel.

Pogány 1999-07-22 Sasorrú férfi, Levi’s farmerben és zöld garbóban. A holtest az 58-as út mellett egy vízelvezetőben feküdt.