GalériaSiklós
Kezdőlap Közélet Tudta, nélkül...

Tudta, nélkülük nem lenne semmi? De kik ők?

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Mérnök leszek – Mérnök vagyok” poszterkiállítás nyílt meg Siklóson, ami két helyszínen tekinthető meg: a Posta parkban és a Mária utcában.

– Nagyon könnyű helyzetben vagyok, hiszen ismerem a mérnökké válás folyamatát, illetve azt, hogy aktív mérnökként hogyan éli az ember a mindennapjait, hogyan látja a gondolat megszületésétől a papírra vetésen át a fizikai megvalósulásig a dolgokat – nyitotta meg a kiállítást Riegl Gábor, Siklós polgármestere. Kitért arra, hogy Baranya Megyei Mérnöki Kamarával kiváló együttműködése van a városnak, a jelenlegi fejlesztésekben is markáns szerepet kapnak.

– Azt szoktam mondani, hogy mérnök nélkül nem működik semmi. Ez a szemlélet egyedi és utánozhatatlan, igyekszünk a siklósi fejlesztésekben is megvalósítani a kreativitást és a precizitást azért, hogy jól működtethető, esztétikus és modern kisvárost építhessünk! Ez az alapvető célunk és a kiállítással erre kívánjuk a figyelmet felhívni – folytatta a városvezető.

Riegl Gábor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a két héten keresztül megtekinthető kiállításnak köszönhetően minél többen jelentkeznek a mérnök szakokra.

Bocz Gábor, a Baranyai Vármegyei Mérnöki Kamara elnöke beszéde elmondta, hogy a vármegye polgármesterei közül többen is mérnökök.

– Elég csak körülnézni és látható, milyen felemelkedésben van ez a város! A kiállítás alapvetően a sokszínűséget, nélkülözhetetlenséget és a mérnökké válás folyamatát kívánja bemutatni. Cél a fiatalság motiválása arra, hogy mérnökök legyenek – mondta.

A tablókon a különböző színek, más-más témát jelölnek: a sárga színnel jelölték az iskolákat, négy műszaki iskola és a főiskola kari lehetőségeit mutatják be. Kék színnel a kamarai posztereket jelölték, a zöld szín az alkotás elnevezést kapta, amely a vármegyei tervezők, kivitelezők munkáit mutatja.