Kezdőlap Közélet Miért állítot...

Miért állítottak kopjafát a rendőrök a Mecsekben?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány támogatásával, Szatyor Győző képzőművész által készített kopjafát állított a Mecsekben.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. november 19-én örökbe fogadta a Pécsi Mecsekerdő Zrt. területén fekvő Tripammer fa környékét. Az esemény során két tölgyfát is ültettek a rendőrök, az egyik az „Élet fája” a koronavírus elleni közös küzdelem jelképe, a másik pedig az összetartozást jelképező „Baranya megyei rendőrök fája”.

A főkapitányság a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány támogatásával a hétvégén egy díszes kopjafát állított emlékül, amelyet Szatyor Győző képzőművész készített. A kopjafa felhívja a Tripammer fánál megpihenő túrázók, látogatók figyelmét az összefogás erejére, valamint a zöld értékekre, a környezet– és a természetvédelem fontosságára. A rendezvényen dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Prof. dr. habil. Herke Csongor DSc. a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány kuratórium elnöke, valamint Szatyor Győző képzőművész is méltatta az elkészült emlékhelyet.  

A rendezvényt a „Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját!” öt megyés bűnmegelőzési projekt egyik elemeként rendezték meg.