Továbbfejlesztik a helyi piacot Harkányban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő üteméhez érkezett a piac rehabilitációja Harkányban, folytatódnak a meglévő épületek korszerűsítései. 2023 tavaszára új fedett- és mobilárusító helyeket vehetnek birtokba a piacosok és az érdeklődők.

Múlt héten kezdődtek meg a harkányi piac felújításának következő állomását jelentő munkálatok. A korszerűsítés a 2020-ban átadott modern őstermelői piac bővítését jelenti a gyakorlatban. Ennek folytatásaként az Ady Endre utca felé haladva a terület új térkövezést, míg az itt található pékség homlokzati, a mellette álló – eddig raktárként funkcionáló – épület pedig teljes felújítást kap. A beruházással a piacosok új belső és külső árusító helyeket foglalhatnak el. A jelenleg is működő őstermelői piaccal pedig egy egységes képet alkotó, összefüggő és modern területen sétálhatnak majd végig az érdeklődők.

A napokban kezdődött építésre még tavaly adta be pályázatát a város. A munkálatok az önkormányzat és a kivitelező reményei szerint már az idei év végére, de legkésőbb 2023 tavaszára fejeződnek be.

Jelenleg a váráscsarnok korszerűsítését célzó támogatás elbírálását várja a városvezetés, így a horvát határon is átnyúló vonzáskörzettel rendelkező piac modernizálása tovább folytatódhat a jövőben.