Kezdőlap Gazdaság Lázár: megren...

Lázár: megrendelték az új 67-es gyorsforgalmi terveit

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vasút és a Volán fejlesztése kötelesség, mert ha normális vasúti és közúti közlekedést biztosítunk az embereknek, akkor nem fognak elköltözni a szülőhelyükről, hanem az ingázást választják, amely megfizethető, komfortos, olcsó és elérhető – mondta az építési és közlekedési miniszter egy csütörtöki rendezvényen, ahol említést tett Baranyáról is.

A miniszter a kaposvári eseményen elmondta, hogy fontosnak tartotta, hogy  a tömegközlekedés olcsó legyen 2023-tól. Eddig 3 millió ország- és vármegyebérletet értékesítettek, nő a vasúton, vagy a Volán járatain munkába igyekvők aránya.

A miniszter elmondta: újjászervezik a magyarországi tömegközlekedést, de ez komoly kihívás, mert 4,5 millió ember kel útra naponta és igyekszik egy nagyobb településre, hogy ott dolgozzon, tanuljon, vagy valamilyen szolgáltatást vegyen igénybe.

Hangsúlyozta, hogy a következő 10 évben újjáépítik a vasúti rendszert, a vasúti infrastruktúrát, a beruházások a járműállományt is érintik. A vasút támogatására, a közlekedés biztosítására elengedhetetlenül szükség van a Volánra az aprófalvas vármegyékben, ezért a Volán fejlesztése sem maradhat el – tette hozzá.

Lázár János beszélt arról is, hogy megrendelték a Kaposvár és Szigetvár közötti út négysávosra bővítésének terveit, a beruházás a következő évtized egyik legnagyobb közútfejlesztése lesz a térségben.

Említést tett arról is, hogy gazdasági, fejlesztési szempontból Dél-Baranya az egyik terület, ahol van még tartalék.