Kezdőlap Gazdaság A 67-es út fe...

A 67-es út fejlesztését a kormány továbbra is fontosnak tartja

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem akármilyen nehéz gazdasági helyzetben sikerült azt elérni, hogy két baranyai útfejlesztés is visszakerüljön azon kéttucatnyi közé, amelyek előkészítését továbbra is fontosnak tartja a kormányzat. A 67-es út gyorsforgalmivá fejlesztése és a Pécsen belüli kelet-nyugati feltáró út ugyanis szerepel azok között, amik előkészítése tovább folytatódhat.

Az orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult gazdasági krízisre válaszul korábban a kabinet több mint 200 útfejlesztési projekt jegeléséről döntött, ezért is külön siker az, hogy két baranyai fejlesztési projekt is visszakerült arra a listára, amely kedden reggel jelent meg a Magyar Közlönyben.

Nagy Csaba, Nyugat-Baranya parlamenti képviselője úgy fogalmazott, hogy a kormány stratégiai céljai között szerepel a 67-es út mentén történő gyorsforgalmi összeköttetés Szigetvár és Kaposvár között. Dél-Dunántúl és Nyugat-Baranya fejlesztése céljából ez egy kiemelt észak-déli közlekedési folyosó, összeköt minket a Balaton régiójával.

A kormánydöntésről kedden Őri László, Baranya vármegyei elnök is beszélt a pécsi városházi Fidesz Frakció vezetőjével, Csizmadia Péterrel közösen tartott sajtótájékoztatón. Az elnök elmondta, hogy a projekteket Mikes Éva korábbi és Móring József Attila jelenlegi kormánybiztossal, Nagy Csaba országgyűlési képviselővel és Kővári János vármegyei fejlesztési biztossal közösen kezdték el előkészíteni, Csizmadia Péter fideszes városházi frakcióvezetővel közösen lobbiztak Lázár János építési és közlekedési miniszternél akkor, amikor tavasszal Pécsett is járt.

A fejlesztések közül a pécsi kapcsán Csizmadia arról szólt, hogy kelet-nyugati belső feltáró út tehermentesíteni fogja a várost átszelő 6-os főutat, amivel a tömegközlekedésnek, valamint az autósoknak is kedveznek. A projekttel a helyi vállalkozások, a pécsi cégek megközelíthetőségén is javíthatnak, hiszen a tervezet nyomvonal ipari területeken vezetne keresztül.