Kezdőlap Baranya A pécsi balol...

A pécsi baloldal kárt okoz a vármegyének

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amíg Pécsen Gyurcsány Ferenc polgármestere és jelöltje, Péterffy Attila vezeti a várost, addig a kormányellenes hangulatkeltés miatt gyárfejlesztéseket, beruházásokat is beáldozhatnak, amivel egy több évtizedre szóló gazdasági lehetőséget mulaszthat el Pécs. A baloldal dollárokból munkálkodó Soros-háttérszervezetek pedig elősegítik ugyanezt, meglovagolva egy nem létező akkugyár elleni hergelést.

Miután az elmúlt években saját kútfőből és ötlettől vezérelve a baloldali önkormányzatnak nem sikerült a meglévő ipari parkot megtölteni, sem újabb ipari területeket létrehozni, sem jelentősebb beruházót letelepíteni, ezért a sikertelenség elfedésére egy másik divatos szempontba kapaszkodva indítottak kampányt: a nem létező, tervekben sem lévő akkugyár ellen kezdtek el hergelni. A cél egyértelmű: a megtévesztett és felhergelt szavazókat arra bírni, hogy a baloldalra voksoljanak úgy, hogy közben észre sem veszik, hogy Péterffy Attila önkormányzata a gazdasági téren teljesen tétlen volt.

Ehhez pedig felhasználják azokat a civil szervezeteket, amelyek szintén kormányellenes hangulatkeltésből és/vagy amerikai dollárokból tartják fenn magukat, a közvetlen kapcsolat pedig kimutatható Soros Györggyel, vagy a Magyarország elleni kirohanásairól ismert David Pressman amerikai nagykövettel. Ezek képezik Péterffy Attila pécsi Gyurcsány-jelölt polgármester szellemi és politikai holdudvarát is, akiknek tagjai nemrég a vármegyeszékhelyen tartottak fórumot a nem létező pécsi és Pécs környéki akkugyárról, ráadásul úgy, hogy összeesküvés-elmélettel a laposföld-hívőkhöz hasonlóan már kész tényként elemezték a kérdést.

Az esemény egyik főszervezője az Emberség Erejével Alapítvány volt, amely a Soros-hálózat vidéki szervezetei közül legtöbb pénzt kaptak az elmúlt években, ami majdnem milliárdos nagyságrendű volt. A szervezet David Pressman egyik kedvence, annak vezetőjével külön munkaebédet is tartott pécsi látogatásakor, aki akkor persze Péterffyt is meglátogatta a hazánkban baloldali politikusként funkcionáló nagykövet.

Az USA persze nem véletlenül támadja hazánkat, mert az nem hódol be az uniós vezetőknek, akik lassan feladják az Európai Unió elveit, rendszerét a gazdasági befolyásszerzés alatt. Az Egyesült Államoknak ugyanis nem egy erős, hanem egy gyenge EU-ra van szüksége, amelyben ráadásul a kínai, ázsiai tőkének nincs vezető szerepe. A fentiekből pedig logikusan következik, hogy Magyarország számukra renitens.

A másik főszervező pedig a 99 Mozgalom és a Márki-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítója, Mellár Tamás által létrehozott Mindenki Pécsért Egyesület volt. A Mindenki Pécsért Egyesületről köztudott, hogy ez volt az az egyesület, amely civil álarcba bújtatta a Gyurcsány-jelölt Péterffyt 2019-ben. Mellár másik két szervezetéről pedig kiderült, hogy kétes eredetű külföldi pénzeket kaptak kampányra, amikkel vélhetően az amerikaiak akartak politikai befolyást szerezni hazánkban.

A Gyurcsány Ferenc vonzása alatt álló pécsi városvezetés pedig a fentiek alapján nem meglepő módon már tavaly elfogadott egy befektetőellenes határozatot, amit állítólag akkugyárak ellen kellett meghozniuk. A témát azóta fújja a helyi baloldal, ezért is került sor a pécsi fórumra, amelyen „teljesen véletlenül” az ex-SZDSZ-es politikus, Mindum Károly volt az egyik fő szószóló, aki jelenleg is az egyik baloldali önkormányzati cégnél dolgozik. Rajta kívül felvonult a DK, az MSZP, a Momentum helyi erős embere és még egy ex-LMP-s képviselő is, aki nemrég lépett ki a zöldpártból.

A támadás fókuszában a Nyugat-Baranyában a kormány által ipari parknak kijelölt célterület állt, amely kapcsán azt állították, hogy Pécsen például nem nagyon van már munkaerő, holott köztudott, hogy a szentlőrinci, a szigetvári, a sásdi és a sellyei kistérségnek hatalmas lépés lenne egy nagyobb fejlesztés.

A hergelést egyébként a pécsi közgyűlésben is folytatta a baloldal a legutóbbi ülésen.