Kezdőlap Baranya Csaknem 200 g...

Csaknem 200 gyermek karácsonyát teszik szebbé a vármegyei cipősdobozok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén harmadik alkalommal szervezte meg a Baranya Vármegyei Önkormányzat cipősdoboz akcióját. Összefogás eredményeként csaknem 200 doboz gyűlt össze, melyet nagycsaládosokat támogató szervezeteken keresztül juttatnak el hátrányos helyzetű pécsi és baranyai családokhoz.

Tartós élelmiszerekkel, játékokkal, ruhákkal teli csomagokat adott át Őri László csütörtökön Döme Szilárdnak, az Ormánsági Fiatalokért Egyesület vezetőjének. A sajtótájékoztatón Döme Szilárd elmondta, halmozottan hátrányos helyzetű családok ünnepét fogják szebbé tenni az ajándékokkal. Az Ormánságban minden évben több mint 15 településen várják a dobozokat a gyerekek.

Idén nem csak az Ormánságba kerülnek cipősdobozok. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke elmondta, pécsi és baranyai nagycsaládosokat támogató szervezeteken keresztül juttatják el a leginkább rászorulókhoz az ajándékokat.

Baranya lakosai szolidaritásból idén is jelesre vizsgáztak, mondta a vármegyei vezető, aki mindenkinek megköszönte a felajánlást.

A jótékonysági akciót a Baranya Segít Program keretében hirdette meg a Baranya Vármegyei Önkormányzat, melyhez évről évre több szervezet csatlakozik.