Kezdőlap Sport Két büntetőve...

Két büntetővel szerzett három pontot a Szentlőrinc a fővárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fontos idegenbeli győzelmet aratott a szentlőrinci együttes a labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoportjának hétvégi fordulójában. Az első helyért harcoló baranyai csapat Rétyi Róbert két találatával 2-0-ra verte az MTK Budapest II. gárdáját. Vasárnap jöhet az Iváncsa elleni csúcsrangadó!

Az MTK fiataljai az őszi szezonban még nem kaptak ki hazai pályán, így mindenképpen nehéz meccsre számítottak a szentlőrinciek. A jó kezdés megalapozta a folytatást is: a csapat már a mérkőzés elején büntetőhöz jutott és a fiatal támadó, Rétyi Róbert magabiztosan lőtt a háló jobb oldalába. A vendégek a folytatásban is kézben tartották az irányítást, látszott, melyik az erősebb együttes, ugyanakkor a fővárosi fiatalok is megtették a magukért, lelkesen, tudatosan futballoztak a Sándor Károly Akadémia pályáján. A Szentlőrinc a 20. percben tovább növelte előnyét: az újabb tizenegyest megint csak Rétyi értékesítette, aki ezzel már 10 találatnál jár a bajnokságban.

A második félidőben sem panaszkodhattunk az iramra és helyzetek is adódtak mindkét oldalon. A baranyai védelem jól állta a sarat, a támadók pedig többször is veszélyeztették az MTK kapuját. Az eredmény azonban már nem változott, a Szentlőrinc rászolgált a három bajnoki pontra.

Többször is eljutottunk az ellenfél kapujáig, sőt veszélyesek is voltunk előtte, de a helyzetkihasználásunkkal nem vagyok elégedett. Véleményem szerint nagyobb volt a különbség a két együttes között, 4-5 gól benne volt a mérkőzésben, de voltak olyan periódusok, amikor lehetőséget adtunk az ellenfélnek. Ezeket le kell redukálni jövő hétre és a egy kicsivel jobb élesség, koncentráció kell a kapu előtt a következő találkozón” – mondta a mérkőzés után Pichler Gábor vezetőedző.

Vasárnap 13 órától pedig jöhet az Iváncsa elleni csúcsrangadó: a mezőny két élcsapatának összecsapása igazai csemege lehet a futballdrukkerek számára. 

Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport, 12. forduló

MTK Budapest II. – Szentlőrinc 0-2 (0-2)

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Sághy, Németh M. – Hleba, Medgyesi (Múcska, 79.) – Kiss-Szemán (Ulrich, 64.), Kesztyűs (Kiss K., a szünetben), Rétyi (Szabó Z., 79.) – Novák (Mahler, 88.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Rétyi (4. és 20. perc – mindkettőt 11-esből)

 A 12. forduló eredményei: Dunaújváros–Kaposvár 0-1, Mohács–Fehérvár II. 3-0, Bonyhád-Majos–PTE-PEAC 1-0, Ferencváros II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2-0, Paks II.–Nagykanizsa 4-6, Iváncsa–Érd 3-0, Szekszárd–Dunaföldvár 0-0.

Fotó: Facebook/MTK