Kezdőlap Sport Bravúros kozá...

Bravúros kozármislenyi győzelem a győriek ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy góllal nyert a feljutásért küzdő és a tabella második helyén álló ETO FC Győr ellen a Kozármisleny együttese a labdarúgó NB II. hétvégi fordulójában. A három pontot érő találatot Daru szerezte a 18. percben.

A HR-Rent Kozármisleny együttese a tavasz eddigi mérkőzésein hiába volt jobb aktuális ellenfeleinél, a helyzetek kimaradtak, így meg kellett elégedni a két döntetlennel. A Győr ellen aztán már nem csak jól teljesített a társaság, hanem a titkon remélt győzelem is összejött. A 11. percben gyors hazai kontra végén Schuszter gurított vissza egy labdát Darunak, akinek lövését Ruisz tornázta ki a jobb alsó sarokból. A 18. percben összejött a gól: Kirchner indított támadást, a bal szélen futott végig, majd a középen érkező Darunak passzolt, aki közelről a kapuba rúgta a labdát. 1-0.

A 41. percben Kirchner lövését blokkolta Tóth R., a kipattanót Nagy E. passzolta Majornak, akinek lövését Ruisz fogta. Egy perccel később Ruisz kirúgása hátba találta Gajágot, a labda centikkel a kapu mellett vágódott le. Az 52. percben Horváth D. ugratta ki Bekét, aki a kapu irányába vezette a labdát, majd 18 méterről kapu mellé lőtt. A 67. percben Major ugrott ki a tizenhatosnál, 11 méterről leadott lövését bravúrral hárítani tudta Ruisz. A 71. percben gyors kontra végén Nagy M. ment el a bal szélen, majd lőtt éles szögből kapura, lövését Ruisz fogta – írta az egyesület honlapja.

„A mai meccs hozta azt, ami eddig kicsit hiányzott tavasszal, hogy több tüzet lássak a csapatomban. Ma komoly fizikális munkát végeztek a játékosok és taktikailag is top volt, amit láttunk tőlük! Amit a játékosoktól kértünk, amit megálmodtunk meccstervet, azt maximálisan hozták. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk: nemcsak a helyzetek alapján, de minden szinten legyőztük a Győrt! Ez azért nagy dolog, mert nem szabad elfelejteni azt, hogy a Győr milyen költségvetéssel dolgozik, jó játékosaik vannak, jó csapatuk van, mi pedig egy kisváros kis csapata vagyunk, kis költségvetéssel, de amit ma a pályára vittek a játékosaink az extra volt. Minden tiszteletem a játékosaimé és köszönöm a stábom remek munkáját is” – értékelt a lefújás után a baranyai együttes vezetőedzője, Aczél Zoltán.

A csapat 36 pontjával az előkelő 4. helyen áll a tabellán.

Labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki mérkőzés

HR-Rent Kozármisleny – ETO FC Győr 1-0 (1-0)

Kozármisleny, 800 néző. Vezette: Antal P. 

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke (Szabó B. 61.), Horváth D., Gajág, Turi, Nagy M. (Molnár Á. 80.) – Major, Nagy E., Schuszter (Hegedűs 36.) – Kirchner (Tóth Z. 61.), Daru (Horváth P. 61.). Vezetőedző: Aczél Zoltán

Gólszerző: Daru a 18. percben.

Fotó: kozarmislenyfc.hu