Kezdőlap Sport Ez akár első ...

Ez akár első osztályú bajnoki is lehetne!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazai környezetben vág neki a futballtavasznak a Pécsi MFC az NB II-ben. Az együttes vasárnap 14 órakor fogadja a BFC Siófok gárdáját. A klubvezetés pénteken két játékos leigazolását is bejelentette.

Rácz Balázs hazatért a PMFC-hez – írta honlapján az egyesület február 2-án. A 2024-es esztendő első igazolása a 20 esztendős, pécsi születésű utánpótlás válogatott támadó, aki az élvonalban szereplő DVSC-től igazolt vissza a Mecsek aljára.

„Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy hazaigazolhattam Pécsre, ami minden tekintetben az otthonom. Itt születtem, itt él a családom és már kisgyermekként a PMFC-ben kezdtem el focizni. Régóta dédelgetett álmom valósul meg azzal, hogy magamra ölthetem a felnőtt csapat mezét. Szeretnék minél előbb bemutatkozni a bajnokságban és a csapat segítségére lenni annak érdekében, hogy eredményesek legyünk a tavaszi szezonban. Igyekszem magamból kihozni a maximumot, mert szívügyem a PMFC!” – fogalmazott a futballista.

Miknyóczki Ádám ugyancsak piros-feketében folytatja: az ifi BL mellett az NB I-ben is többször szereplő fiatal szélső az MTK Budapesttől érkezik kölcsönben.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a PMFC-hez. A csapattársak az első pillanattól szívélyesen fogadtak, így a beilleszkedéssel nem lesz gond. Minden adott ahhoz, hogy csak a futballra koncentráljak, szóval nagyon várom már a bajnoki rajtot. Szeretném minél rövidebb időn belül beverekedni magam a kezdőbe, és igyekszem segíteni a csapatot, hogy megtartsuk a mostani helyezésünket, vagy akár még feljebb lépjünk tavasszal a tabellán” – mondta a 21 esztendős játékos.

A pécsiek a siófokiak ellen kezdik a tavaszi szezont és hazai pályán reális elvárás lehet a három pont megszerzése. A két csapat első- és másodosztályú múltját tekintve az összesített mérleg 15 pécsi siker, 13 döntetlen és 14 siófoki győzelem.

Ha csak az NB II-es történelmet nézzük, eddig 6-szor nyert a Pécs, 5-ször született döntetlen és 4-szer győztek a somogyiak. 2023 augusztusában, kiélezett összecsapás során végén idegenben nyert a PMFC 1-0-ra.

Fotók: pmfc.hu