Kezdőlap Baranya Lenyűgöző ere...

Lenyűgöző eredményeket érnek el a siklósi fodrászok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jójártné Szeibert Natália mesterfodrász, hajgyógyász és lánya Jójárt Natasa Emese fodrász, kéz és lábápoló műköröm építő mester számára a munka szenvedély is. A Siklóson élő anya-lánya fodrász páros már több hazai és nemzetközi fodrászversenyen ért el kiváló eredményeket. Legutóbb a Balatonfüreden megrendezett 64. Nosztalgia Magyar Bajnokságon mutathatták meg tudásukat a hazai szakma számára.

A nagy múltú balatonfüredi bajnokságot felelevenítve, több mint 200 nevezővel rendezték meg idén a magyar szakmai eseményt női fodrász, férfi fodrász, valamint kozmetika és körmös szakágban. Az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt csak online tartották a versenyt, idén viszont élőben mutathatták meg tudásukat a résztvevők, melyen kiváló eredményeket értek a siklósi fodrászok.

Jójártné Szeibert Natália mesterfodrász, hajgyógyász és lánya Jójárt Natasa Emese fodrász, kéz és lábápoló műköröm építő mester kilenc kategóriában indult a magyar szakmai eseményen, amelyből hat ágban szerepeltek dobogós helyen. Natália a női fodrász versenyszám szalon hajvágás 2. és a fashion technical free style 3. helyén végzett. Natasa Emese öt számban ért el sikereket így magyar bajnok lett férfi hajvágás kreatív stílusban, 2. férfi klasszikus szárítás és összetettben, 2. a női fodrász versenyszám szabad kreatív stílusban, és 3. fonással készített utcai frizura kategóriában.

A Téma Baranya kérdésére Jójárt Natasa elmondta: „már maga a részvétel is hatalmas előrelépést jelent szakmailag, nem beszélve az elért sikerekről. Egy ilyen eseményen többen megismerik a munkánkat és a nevünket. Ráadásul oktatók is vagyunk, így a képzéseinkre jelentkezők és a nálunk tanulók számára a hitelesség mellett példát mutatunk arra, hogy ebben a szakmában is fontos a folyamatos tanulás, a nyitottság és a fejlődés”.

„Ezek a szakmai versenyek arra késztetnek bennünket, hogy ismerjük a legújabb trendeket, valamint – ahogyan az a bajnokságokon is elvárás – megismerjük, hogyan dolgozzunk gyorsan és precízen. Már a felkészülés alatt is rengeteg dolgot megtanulunk. A megszerzett tudást természetesen a mindennapokba is átültetjük, így a hozzánk érkező vendégek azt érezhetik, hogy megfelelő kezekben vannak” – fűzte hozzá Jójárt Natasa.

A szépségápolásban tevékenykedő anya-lánya páros nem először mutatja meg közös tudását itthon és a nagyvilágban. A tavalyi évben online megrendezett magyar bajnokságon a női hajvágás különböző kategóriáiban ketten összesen 11 helyezést szereztek, mindegyiket a legjobb 10 között érték el. Natasa akkor a férfi klasszikus hajvágásban lett magyar bajnok. Ezen kívül a rangos OMC Hairworld Világbajnokságon szerepeltek szép eredménnyel: Natasa 10. lett a fantasy kategóriájában, munkáját pedig az idei év inspirációjának választotta a világ- és Európa bajnokságokat rendező fodrászszervezet, míg édesanyja 9. lett a divat gála kategóriában.

A nemrég zajlott balatonfüredi verseny után sincs megállás, 2022-ben még egy online meghirdetett külföldi és egy Európa Kupa vár rájuk Budapesten. Ahogy a fodrász páros is hangsúlyozta: hiába a legtöbbször éjszakába nyúló gyakorlás, a munkájuk a szenvedélyük.

Ahogy arról korábban a Téma Baranya oldalán is olvashattak, a siklósi páros szerint nem számít, hogy kisvárosban élsz, mert a megfelelő kitartással, szorgalommal és tehetséggel bárhonnan bármit elérhetsz.