Hatalmas siker a Siklósi Várat népszerűsítő videóklip

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hír TV Paletta c. magazinműsorának vendége volt Szentgyörgyváry Péter siklósi várkapitány és Riegl Gábor a város polgármestere, ahol beszámoltak arról, hogyan csábítják a látogatókat a Tenkes-hegy alján fekvő várba.

Már közel 150 ezer megtekintésnél jár az egyedülálló videóklip, amiben a vár munkatársai dalban mutatják be Siklós ékességét. Az ötletgazda Szentgyörgyváry Péter 2017 márciusától kezdődően azon dolgozik, hogyan tudják az érdeklődők középpontjába állítani a történelmi látványosságot, így született meg a Siklósi Várat népszerűsítő dal.

Riegl Gábor polgármester elmondta a klip Budapesten az Utazás Kiállításon debütált, fontos turisztikai elemként és vonzerőként szolgál Siklós városa és a déli végvár számára.

A vár üzemeltetése és a városvezetés ezzel is szeretne kitűnni a több, mint 2200 magyarországi turisztikai attrakció közül és vonzóvá tenni a történelmi nevezetességet minden korosztály számára.

A látogatói bevételekből és a város támogatásából működő vár egész évben színes programokkal várja az érdeklődőket, így a történelmi tények és az élmények által válik maradandóvá a középkori hangulat a várfalak között.

PaCsa