Kezdőlap Rövidhírek Megyei önkorm...

Megyei önkormányzat: 135 millióba került az új szigetvári körforgalom

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

135 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Szigetvár és konzorciumi partnerei, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a Baranya Megyei Önkormányzat a 6-os és a 6607-es utak csomópontjának átépítésre – közölte a megyei önkormányzat.

A fejlesztés előkészítése még akkor indult el, amikor Nagy Csaba, a térség jelenlegi parlamenti képviselője vezette a megyei önkormányzatot. A projekt Szigetvár nyugati részén valósult meg, ahol a Hobol, Barcs és Kadarkút felől érkező forgalom találkozik a városközponti forgalommal. A projekt megvalósítását megelőzően itt egy háromágú csomópont volt, ami miatt csúcsidőben dugók alakultak ki, ezt oldotta meg az új körforgalom. Amellett, hogy az áthaladás biztonságosabbá vált, a környéken a közlekedésből származó környezetterhelési, zaj- és rezgés értékek jóval kedvezőbbek lettek az átépítés után, mivel a várakozási idők jelentősen csökkentek.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekthez tartozó szemléletformálási rendezvény keretein belül interaktív kerékpáros KRESZ-napot is tartottak az Istvánffy Általános Iskola és a Tinódi Általános Iskola mintegy 750 diákjainak részvételével. A játékos, vetélkedős foglalkozás közben a diákok kerékpáros kisokost is kaptak, ami a biciklisekre vonatkozó legfontosabb szabályokat tartalmazza.

A kampány keretein belül rajpályázat is tartottak a kerékpár és a biztonságos kerékpárutak mindennapos használatának előnyeiről alsó tagozatos általános iskolások részére. A rajzokból a városi könyvtárban nyílt kiállítás, minden résztvevő jelképes ajándékban, az első három helyezett értékes nyereményekben részesült.