MTI/Vajda János
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget értek az önkormányzati és EP-választások Magyarországon, Baranya vármegye nagyobb településein a következő eredmények születtek:

Az eddigi jobboldali városvezetők sikerrel szerepeltek a voksoláson: Komlón továbbra is Polics József marad a polgármester, csakúgy, mint Mohácson, ahol Pávkovics Gábor újrázott. Siklóson szintén folytatja a munkát városvezetőként Riegl Gábor, és Harkányban sem lesz változás, hiszen Baksai Endre Tamás eddigi polgármester meggyőző fölénnyel utasította maga mögé kihívóit. Csak Szigetváron nem sikerült a Fidesz jelöltjének győznie, a baloldali Vass Péter vezetheti továbbra is a várost.

Érdekesség, hogy Drávapiskin a Megoldás Mozgalom jelöltje nyerte a polgármester-választást, sőt, a négyfős önkormányzat minden tagját a MEMO adja. Tarróson ugyanakkor szavazategyenlőség alakult ki két polgármesterjelölt között, így időközi választást kell majd tartani a településen.

A vármegyei közgyűlés összetétele sem változott, a Fidesz és szövetségese kétharmados többséggel vezetheti Baranyát.