Kezdőlap Krimi A börtön után...

A börtön után újra ölni akart a baranyai gyilkos

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alig egy évtized után kiszabadult gyilkos a börtönből, a fogság után nem sokkal már gyilkolni is akart egy 43 centis késsel.

A Pécsi Törvényszék közlése szerint a jövő héten tárgyalják annak a gyilkosnak az ügyét, aki féltékenységből majdnem halálra szurkált egy férfit csak azért, mert a volt élettársa a börtön alatt mással próbált meg normális életet élni. A vádirat szerint a gyilkos korábban élettársi kapcsolatban élt a majdnem megölt férfi feleségével.

A vádlottat 2012-ben emberölés bűntette miatt jogerősen 10 év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék, emiatt az élettársi
kapcsolat megszakadt. Később a vádlott volt élettársa a sértettel házasságot kötött, három gyermekük is született.

A vádlott, szabadulását követően felkereste korábbi élettársát, vele ismét kapcsolatot létesített, együtt is éltek, ezalatt azonban többször
veszekedtek. A kialakult helyzet miatt a vádlott és a sértett között is konfliktus alakult ki. Miután a sértett felesége megtudta, hogy a vádlott
rajta kívül más személlyel is létesített kapcsolatot, elhatározta, hogy hazaköltözik, ehhez férje, a sértett nyújtott segítséget.

Ezt követően a gyilkos a sértettnek fenyegető üzenetet küldött. Tavaly nyáron aztán elhatározta, hogy szegecselt fa markolattal bíró, 43 cm pengehosszúságú bozótvágó késsel megöli a férfit és a nőt. A gyilkos ezért éjjel a nő és a férfi házához ment, ahol otthon volt a három kiskorú gyermek is.

A nyitott kiskapun keresztül bejutott az ingatlanba, ekkor a kutyák ugatni kezdtek, a sértett kilépett a házból, ekkor észlelte a vádlottat, aki kezében bozótvágó késsel felé tartott, miközben azt kiabálta, hogy „meg foglak ölni, meghalsz!”

A sértett visszafutott a házba, becsukta az ajtót és megpróbálta megakadályozni, hogy a gyilkos bejusson, de elesett. A
vádlott bejutott, rátámadt a sértettre, őt hasba akarta szúrni a bozótvágó késsel, de a szúrást elhárította úgy, hogy ráfogott a kés pengéjére mindkét kezével és igyekezett eltolni magától a vádlottat. Eközben sikerült kiszorítania a sértettnek az udvarra, ahol a dulakodás tovább folytatódott, a sértett védekezett. Végül sikerült a vádlottat lefogni és a kiskapun kiszorítani.

A vádlott ezután hazament, átöltözött és a bozótvágót elrejtette egy ismerősénél, ahol az éjszakát is töltötte, majd megszökött a rendőrök elől, de két nap múlva elkapták.

A vád szerint a bántalmazás következtében a sértett két kezén súlyosabb, az ínakat is érintő, de testszerte is több vágott felületű sérülést szenvedett. A sérülések gyógytartama együttesen 3-4 hónap. A vádlott által megtámadott testtájékra figyelemmel, súlyosabb, a
hasüreget megnyitó, hasüregi szerv sérülésével, ennek folytán akár halálos eredménnyel járó sérülések kialakulásának lehetősége sem volt
kizárható, melynek elmaradása a sértett védekezésének következménye. A férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emeltek vádat.