Kezdőlap Közélet Már kint vann...

Már kint vannak az új térfigyelő kamerák Siklóson, megy a tesztüzem

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött Siklós területét lefedő térfigyelő rendszer kiépítése – közölte a város polgármestere, Riegl Gábor pénteken.

Siklóson visszatérő problémát jelentett az, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környezetében ismeretlenek kommunális szemetet raktak le, ami azontúl, hogy rontotta a városképet, köztisztasági, közegészségügyi problémát is jelentett.

Ezt a szemetet a szolgáltató – értelemszerűen – nem szállította el, ezért a Városgondnokságnak kellett a feladatot elvégeznie, ami pluszmunkát és kiadást jelentett.

Riegl Gábor, Siklós polgármestere már a választási programjában is szerepeltette azt, hogy a térfigyelő kamerákat helyeznek el a városban a bűncselekmények megelőzésére, és az elkövetők felderítésének megkönnyítése érdekében, tavaly novemberben pedig a testület a rendszer első szerkezeteinek kihelyezéséről döntött.

A polgármester pénteken közölte, hogy az első kamerákat felszerelték, és azok már tesztüzemmódban működnek. Kiemelte, fokozottan figyelnek a város tisztaságára, a hulladékot illegális módon lerakókkal szemben zéró toleranciát hirdettek meg. Hozzátette, a pénzügyi és pályázati lehetőségekhez mérten bővítik a rendszert, a leginkább problémás helyszíneken helyeznek el további kamerákat helyezzünk működésbe.