Kezdőlap Közélet „Jó’ va...

„Jó’ van az úgy, Béláim – avagy Mekk Elek állandó vendég lett Szigetváron”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasói véleményt kaptunk Szigetvárról.

„Valamikor a megtestesült jóban, a ’70-es ’80-as években megépítették a Radován tér masszív tégla lakásait, egészen biztos vagyok benne, hogy már akkor is elhangzott az alábbi mondat:
Jó’ van az úgy elvtársak, az utolsó tégla elhelyezésével 110%-al hoztuk az idei tervet!

Szavunk nem lehet. Az épületek stabilan állnak azóta is.

A Radovánon sok változás nem történt, úgy nézett ki sokáig, mint amikor megépítették, bár a fák megnőttek (jöttek is rá varjak…) , néha helyretettek egy-két beton térkövet, néha kátyúzták is a hátsó utat, de nagyobb átalakuláson az elmúlt 50 évben nem esett át a város egyik ikonikus lakótelepe.

Mostanáig. Az ellenzéki Szigetvárt a csúnya kormány nem támogatja. Valószínűleg innen ered az is, hogy Szigetvár 250 millió forintot eu-s és kormányzati támogatást nyert egy úgynevezett CLLD pályázaton, aminek a lényege, hogy közösségi igények által végeznek el fejlesztéseket. Például a Radován téren az volt az igény, hogy megszüntessék a szocialista barokkot és játszóterek, élhető közösségi terek épüljenek. És ez így jó.

Van azonban egy kis bibi. A kb. 50 éve elhangzott mondat újra felcsendült, csak kicsit már kapitalizálódva:
Jó’ van az úgy Béláim, felvesszük a zsét, aztán húzunk is tovább…”

Név és cím a szerkesztőségben

Íme a játszótér: