Kezdőlap Közélet A balos pécsi...

A balos pécsi polgármesternek akár üzenetértékű is lehetne az ünnepi koncert

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A liberális helyi média bizonyára fordított helyzetben valóban így látná azt, hogy Péterffy Attila – még – regnáló baloldali polgármester városában, Pécsen – amit ő birodalmának nevez – a nemzeti ünnepünkön, március 15-én Kodály Zoltán Fölszállott a páva a vármegyeházra című darabját adják elő ünnepi hangversenyen a Kodály Központban.

A balosok korábban sokszor szórakoztak azzal, hogy Páva Zsolt, korábbi fideszes polgármester nevével népdalokat költöttek át, és ezt a módszert használták a tüntetéseik rigmusaiként is.

Az élcelődést annyira komoly szintre emelték, hogy baloldali politikusok még petíciót is indítottak a fideszes polgármesterrel szemben az egyik népdal címét felhasználva.

Nos, immár három és fél éve ül a polgármesteri székben Péterffy Attila, a Gyurcsány Ferenccel szorosan együttműködő politikus Pécsen, így egy ilyen dalválasztás akár üzenetértékű is lehetne, amely Páva visszatérését és Péterffy távozásának sürgetését is jelenthetné a fenti logika szerint. Páva neve még mindig ijesztően hangozhat a baloldalon, hiszen nagyon sokan kedvelték az európai, a mai kurzusnál mérföldekkel intelligensebb politikust, de aligha indul újra a posztért.

A 2024-es tavaszi választáson a polgármesteri feladatra esélyesebb jelölt lehet a fiatal, karizmatikus ügyvéd, Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakciójának vezetője, akinek mottója, hogy „tegyük jobb hellyé Pécset”. És valóban, az elmúlt években megtorpant vármegyeszékhelyre sok szempontból ráférne a fejlődés, nem kizárt, hogy a véletlenek összjátékának is köszönhetően a Sors is a koncert témájának megválasztásával már változásért kiált.

Kisebb fricska az is, hogy a dalban vármegyeháza kifejezést használnak, de a történelmi Magyarországon több száz évig használt és nemrég visszaállított vármegye elnevezéstől a baloldaliaknak szó szerint égnek áll a hajuk. Közismert az is, hogy Péterffy partnerei, Gyurcsányék pedig éppen a nemzettársaink ellen, a határon túli magyarok ellen uszítanak, pedig 1948/49-ben rengetegen áldozták vérüket a Kis-Magyarországon élők, akár Gyurcsányék felmenőinek a szabadságáért is Erdélyben, a Felvidéken, a Kárpátalján, a Vajdaságban, az Őrvidéken…

Csizmadiának Pécs, Péteffynek Gyurcsányék az elsők – szögezi le Csizmadia Péter a közösségi oldalán

Kiemelt képünk forrása: EMSZ Hargita Megye tanácsosi frakciója