Kezdőlap Időjárás Kémesen és Se...

Kémesen és Sellyén dőlt meg a 106 éves melegrekord

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A várakozásoknak megfelelően a déli határunk mentén helyenként a régi csúcs (Kaposvár, 17,0 fok, 1918) fölé emelkedett a hőmérséklet, ez végül három helyen történt így.

Kémesen és Sellyén 17,3, míg Hercegszántón 17,7 fokig emelkedett kora délutánra a hőmérséklet, így az előzetes adatok alapján ez az új január 18-i országos melegrekord – közölte a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.

Az egynapos tavasz után erős hidegfront és jelentős lehűlés érkezik, pénteken már többfelé havazhat. A hétvégén pedig derült, napos, száraz, de hideg időben lesz részünk.

Hajnalban az esőt már északkelet felől is havas eső, havazás váltja – legkésőbb a délkeleti tájakon -, de ezzel együtt fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Legtovább a déli és a keleti határszélen, illetve a középső országrészben kialakuló összeáramlási zóna mentén számíthatunk havazásra.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken nagyrészt -1 és +3 fok között várható, de délkeleten reggel még +4, +5 fokot is mérhetünk.