Kezdőlap Gazdaság Nem lesz tele...

Nem lesz telekadó Sásdon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A képviselő-testület – Jusztinger János polgármester javaslatát elfogadva – egyhangúlag úgy döntött csütörtökön, hogy hatályon kívül helyezi a telekadó-rendeletet – jelentette be a hegyháti kisváros polgármester.

A történtek előzménye az, hogy többen is jelezték az önkormányzatnak, hogy nem értenek egyet a telekadóval kapcsolatos rendelkezéssel. A városvezető ezért meghallgatva és elfogadva az önkormányzathoz érkezett észrevételeket, figyelemmel az új adónem bevallásával összefüggő adminisztrációs feladatokra, értelmezési nehézségekre, továbbá arra, hogy az uniós és központi jogszabályoknak való megfelelés érdekében az eredeti céltól eltérő módú és mértékű többletterheket rónánk a vállalkozásokra, a polgármester javasolta a testületnek annak visszavonását.

Mint korábban fogalmazott, példátlanul nehéz gazdasági helyzetben működik önkormányzatuk, de ez éppúgy igaz a vállalkozóinkra is.

– Köszönettel tartozunk azért, hogy Sásdon folytatják tevékenységüket. Meg kell találnunk az arany középutat annak érdekében, hogy a közszolgáltatásokat továbbra is változatlan formában biztosítsuk a Sásdiaknak úgy, hogy közben ne csupán a magánszemélyekre, de a vállalkozókra se rójunk érdemi, főként igazságtalan, méltánytalan helyzetet előidéző többletterheket – mondta korábban a város első embere.