Kezdőlap Gazdaság 600 millióból...

600 millióból fejlesztik a siklósi Ipari Parkot!

Hatalmas eredményt ért el a siklósi önkormányzat azzal, hogy a TOP-Plusz pályázatra beadott forrásigényüket a kormányzat jóváhagyta – a hírről Riegl Gábor a város polgármestere számolt be a közösségi oldalán.

– Nagy öröm, stratégiai döntés, közel 600 milliós támogatási összeggel nyert az ipari park pályázatunk! Végre fejleszteni tudjuk a város részéről korábban méltatlanul kevés figyelmet és segítséget kapott területet! – emelte ki a polgármester, Riegl Gábor. Mojzes Tamás alpolgármester a döntés után még hozzáfűzte, hogy “ígéretek helyett tettek!”

A Siklósi Ipari Park törzsterülete benépesült, az iparterületek bővítése az ipari park „fejlesztési terület, vagy beépíthető terület” néven nyilvántartott területeinek telekalakítása, művelési ágból történő kivonása, feltárása és közművesítése révén lehetséges.

A fejlesztés célja az iparterület hasznosítható területeinek növelése, mely révén javulhat a településen és a térségben a gazdasági aktivitás, elősegítik az induló vállalkozások megtelepedését, a működő vállalkozások új telephelyének létrehozását. Mindezzel hozzájárulnak a térség versenyképességének növeléséhez, fejlődik az üzleti infrastruktúra, a vállalkozói jelenlét növekedésével javulnak a térség foglalkoztatási mutatói, összességében javul a gazdasági környezet.

Feltáró utat építenek, az alapinfrastruktúra fejlesztés részeként vízhálózat, szennyvízhálózat, csapadékelvezetés és elektromos áram hálózat létesül, amire a későbbi betelepülő vállalkozások rácsatlakozása biztosított lesz.