Kezdőlap Egészség 200 kilométer...

200 kilométeres ultrafutásra neveztek be a harkányiak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mozogjunk aktívan egészségünk megőrzéséért – vallja a Harkányi Termál Rehabilitációs Intézet csapata, amely idén harmadik alkalommal vesz részt a NN Ultrabalaton futóversenyen.

Idén május 4. és 7. között 17. alkalommal rendezik meg Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseményét, az NN Ultrabalatont. A Balatont megkerülő több mint 200 kilométeres verseny Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye, melyet egyéniben, váltóban, futva vagy kerékpárral teljesíthetnek a résztvevők.

A Harkányi Termál Rehabilitációs Intézet dolgozói harmadik alkalommal állnak rajthoz a 211 kilométeres távú versenyen a következő hétvégén. Céljuk – az egyéni megmérettetésen túl – a figyelem felhívása az egészséges, aktív életmódra és a testmozgás fontosságára.

„Hiszünk benne, hogy a rendszeres mozgás megvéd a különböző mozgásszegény életmódnak is köszönhető betegségek kialakulásától, amelyekkel munkánk során is sokszor szembesülünk” – hangsúlyozta Gilbert Csaba, az intézet értékesítési és marketing menedzsere, aki a könyvelési részlegen dolgozó kolléganőkkel közösen a csapat összetartozásában és a versenyre való előkészületekben vállal komoly szerepet.

A fürdőváros országos hírű rehabilitációs intézményének dolgozói 2017-ben kezdték el a közös futást a Pécs-Harkány futóversenyen, amelyen az óta is minden évben részt vesznek több, háromfős csoporttal. Valamint egy alkalommal futottak az UltraTiszaTó versenyen is. A kórház támogatásával különböző munkaterületekről érkeztek a mára szoros egységgé kovácsolódott csapat tagjai. Az adminisztratív területen dolgozók az egészségügyi szakdolgozókkal és orvosokkal karöltve vesznek részt a különböző eseményeken. Ahogy Gilbert Csaba is kiemelte: a közös sportolást a legjobb csapatépítő tevékenységnek tartják.

Az idei NN Ultrabalatonra való felkészülést egyénileg és kisebb csapatokban végzik, illetve a verseny időpontját szem előtt tartva készül mindenki a kihívásra. „A szervezési rész talán a legfontosabb, amit kiemelnék az előkészületekből. A legfontosabb feladatok közé tartozik a szakaszkalkuláció készítése, a csapatok szállítása és a biciklis kísérők beosztása a verseny körülbelül 22 órás idejére és a mintegy 210 kilométeres táv teljesítésére” – hangsúlyozta a kórház menedzsere.

2023-ban a BioTechUSA NN Ultrabalton Charity Programjában a kórházaké lesz a főszerep. A versenyen beérkező adományokkal és a BioTechUSA-cégcsoport által felajánlott támogatással idén egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat segítenek. Bár a harkányi intézmény nem került be a hat támogatott intézmény közé, a csapat számára akkor is elérendő cél: minél több embernek megmutatni, hogy az aktív életmóddal és testmozgással sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

Amennyiben lehetősége van, 2023. május 22-ig személyi jövedelemadójának 1%-val Ön is támogathatja a Batthyány-Than Alapítványt (Adószám:18304103-1-02) és ezzel együtt a harkányi intézmény munkáját.