Kezdőlap Baranya Többször rias...

Többször riasztották a lánglovagokat tűz miatt Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvége folyamán összesen 28 jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A vármegye hivatásos tűzoltói 4 tűzesetet számoltak fel, tizenhárom műszaki mentést hajtottak végre, míg tizenegy jelzés tévesnek minősült – derült ki a katasztrófavédelem összesítéséből.

Érdekesebb esetek

Kárász külterületén pénteken egy nagyméretű fa dőlt az éppen alatta elhaladó személygépkocsira. A fa félpályás útzárat képezett, ezért a komlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták, majd eltávolították a fát. Az eset során személyi sérülés nem történt, az autó tetejét a fa behorpasztotta.

Szentlőrinc külterületén egy személygépkocsi pénteken – baleset elkerülése végett – áthajtott a sínek mellett, az árkon, útpadkán, majd az úttesten állt meg. A gépjárműben ketten utaztak. A helyszínre a pécsi hivatásos, valamint a szentlőrinci és szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak, akik a helyszín biztosítása és a forgalom irányítása mellett átvizsgálták és áramtalanították az autót.

A szombat éjszakai, vasárnap hajnali viharos időjárás miatt 9 tűzoltói beavatkozás volt, mindegyik esetben letört faág, kidőlt fa adott munkát. Elsősorban – hét alkalommal – úttestre dőlt fát, letört faágat kellett kézi erővel, motoros láncfűrésszel eltávolítani. Ezek során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Szentlőrincen, a Szent Imre utcában egy 9 méteres magas fenyőfa a szomszédos ingatlan kéményére dőlt. A szigetvári hivatásos és a szentlőrinci önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek motoros láncfűrész, mentőkötél és dugólétra segítségével a fát eltávolították a kéményről.