Kezdőlap Baranya Családi napot...

Családi napot rendeznek állami gondoskodásban élő gyerekeknek Hosszúhetényben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Családi napot szervez az ÁGOTA Közösség Baranya vármegyei gyermekvédelmi gondoskodásban (állami gondoskodásban) élő gyermekek, fiatalok és nevelőszüleik számára. Az ÁGOTA Közösség fontos feladatának tartja, hogy tagjai időről időre megtapasztalhassák az összetartozás élményét, ezért rendszeresen szerveznek olyan rendezvényeket, ahol ezt átélhetik a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok és nevelőszüleik.

Baranya vármegyében jelenleg 355, vér szerinti családját nélkülözni kényszerülő gyermek él az ÁGOTA Közösség 98 nevelőszülőjénél. Fontos számunkra, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek nevelőszülei megismerhessék azokat a társaikat, akik a vármegyében hasonló helyzetben élik mindennapjaikat: vállalják a családjukból kiemelt gyermekek nevelését, gondozását. Ezeken az eseményeken a náluk élő fiatalok találkozhatnak sorstársaikkal, ezáltal átérezhetik, hogy nincsenek egyedül.

A rendezvényen nevelőcsaládjaink kiszakadhatnak a mindennapok feladataiból és jól érezhetik magukat egymás, és a gondoskodásukban élő gyermekek társaságában. A tavalyi családi nap nagy sikere után idén közel 300 főt várnak az eseményre, ahol rendőr- és tűzoltóautóba ülhetnek a gyermekek, egy motoros egyesületnek köszönhetően pedig akár kétkerekűre is felszállhatnak. Emellett többek között kézműves foglalkozásokkal, játékos ügyességi feladatokkal, lovaskocsikázással, íjászattal, népdalénekes és hangtál bemutatóval várják a résztvevőket.

Az ÁGOTA Családi Nap megnyitójának időpontja: június 7. péntek, 10:45
Az ÁGOTA Családi Nap helyszíne: Hosszúhetény, Sportpálya, (Verseny utca és Csókakő utca sarka)