Kezdőlap Zöldhír Újabb tízmill...

Újabb tízmilliárdokat kaphat Baranya zöldfejlesztésekre

Összesen 103 milliárd forintot költhet Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Baranya megye is részesül az Igazságos Átmenet Alapból – ez derült ki Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár minap tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár ismertette: az Európai Unió által létrehozott alap célja, hogy támogassa azon régiókat, amelyek a környezet- és klímabarát átállás folyamatában gazdasági, foglalkoztatási szempontból a leginkább sérülékenynek tekinthetők. A támogatás három megyében egyebek közt munkahelyteremtésre- és megtartásra, zöldgazdasági diverzifikációra, a lakossági széntüzelés környezetkímélő átalakítására, a bányaterületek alternatív utóhasznosítására, zöld közösségi közlekedésfejlesztésre is fordítható.

Tájékoztatása szerint a kormány számára fontos a klímavédelem, ezért is fordít több pénzt a tárca erre a területre. Mindemellett arra is törekednek, hogy az energiaárak ne “szálljanak el” – fogalmazott Steiner Attila.