Kezdőlap Turizmus Sorra nyitnak...

Sorra nyitnak ki a megyei fürdők

Magyarhertelenden már május 1-jén szaunázhatunk, a fürdőrészlegek kicsit később nyitnak megyeszerte, hiszen a vízminőséget még be kell vizsgáltatni, mielőtt fürödhetnénk. De sokat már nem kell várnunk a lubickolásra.

Talán a magyarhertelendi fürdő volt az, amelyik már az első pillanattól kezdve, amint a nyitással kapcsolatos első híradás megjelent, rögtön elindította a felkészülést. A fürdő honlapján két hatalmas posztban be is jelentették, hogy május 1-én megnyit a szaunapark – igaz előzetes regisztrációt kérnek -, egy hét múlva pedig a fürdőrészleg is, méghozzá normál nyitvatartással.

Másutt is indulnak, mint ahogy Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy az igazgatóság csütörtöki döntése értelmében a fürdő május 20-án tárja ki kapuit, 10 órától 18 óráig várják a vendégeket. Folyamatosan nyitják majd meg a medencéket, a vendégek számától függően. Június 16-tól már a strandra is mehetünk, ahol szintén lépcsőzetes, fokozatos nyitásra készülnek.

A fürdőben egyébként egy 3,3 milliárdos fejlesztés is zajlik, erről itt írtunk:

A siklósi Thermal Spa honlapján egyelőre csak a novemberi bezárásról találunk hírt, a nyitás kapcsán azonban még telefonon sem tudtunk érdeklődni, miután a megadott számon nem voltak elérhetőek. Más, megbízható forrásból azonban úgy értesültünk, hogy a pünkösdi hétvégére időzítenének, ami május 23-án kezdődik. Mint ismert, a város és a fürdőt üzemeltető cég között komoly pénzügyi és jogi vita is van, de ez a létesítmény működését nem befolyásolja.

A szigetvári fürdő várhatóan két hét múlva már fogad vendégeket, a nyitás előtti utolsó simításokat végzik, fertőtlenítenek. Mint az a honlapjukon is olvasható a gyógyászati részlegen a kezelések továbbra is zavartalanul működnek, a tanuszodában úszni vágyóktól még türelmet kérnek.

A térségben található sellyei termálfürdő és strand várhatóan csak a nyár elején nyitja meg kapuit, a Komlóhoz közeli síkondai fürdőben pedig a felújítási munkálatok után, júniustól nyitnak majd fokozatosan.

A belépéshez a felnőtteknek védettségi igazolványt kell felmutatniuk.